Canada intenţionează să elimine regimul de vize pentru români şi bulgari de la 1 decembrie 2017

Canada intenţionează să elimine regimul de vize pentru cetăţenii români şi bulgari începând cu 1 decembrie 2017, a declarat luni ministrul canadian al Imigraţiei, John McCallum, citat de Reuters online.

1653 afișări
Imaginea articolului Canada intenţionează să elimine regimul de vize pentru români şi bulgari de la 1 decembrie 2017

Canada intenţionează să elimine regimul de vize pentru români şi bulgari de la 1 decembrie 2017

Ambele state au făcut presiuni pentru eliminarea regimului de vize în schimbul sprijinirii parteneriatului comercial dintre Canada şi UE.

Cu toate acestea, Guvernul de la Ottawa îşi rezervă dreptul de a reimpune vize dacă "tendinţele de migraţie clandestină din partea vreuneia dintre cele două ţări cresc în mod semnificativ".

"Înainte de eliminarea completă a regimului de vize, Canada intenţionează să implementeze, de la 1 mai 2017, o liberalizare parţială a regimului vizelor pentru cetăţenii români şi bulgari care călătoresc în Canada", anunţă Guvernul canadian.

Instituţia a mai comunicat faptul că cetăţenii români şi bulgari care au deţinut o viză canadiană de rezidenţă temporară în ultimii 10 ani sau care deţin în prezent o viză americană de turist nu vor avea nevoie de viză de sejur temporar şi vor putea călători în Canada sau tranzita ţara cu o autorizaţie electronică de călătorie (eTA).

Acordul Complet Economic şi Comercial UE-Canada (CETA) a fost semnat duminică de către premierul canadian Justin Trudeau şi oficiali ai Uniunii Europene

Acordul CETA a trebuit supus aprobării în toate cele 28 de state membre UE şi în Canada, în unele ţări fiind necesară şi validarea de către parlamente.

Iniţial, acordul de parteneriat comercial UE-Canada a fost blocat de Guvernul regiunii belgiene Wallonia din raţiuni de ordin social şi ecologic. Parlamentul acestei regiuni a aprobat, vineri, tratatul de liber-schimb, punând capăt astfel opoziţiei sale ce ameninţa să ducă la anularea acordului.

Propunerea privind eliminarea vizelor de călătorie pe teritoriul canadian pentru cetăţenii români şi bulgari se va concretiza doar dacă va fi semnat Acordul de parteneriat comercial UE-Canada, afirma, anterior eşuării negocierilor, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, exprimând atunci speranţa că Belgia va accepta semnarea CETA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici