Blinken va pune în discuţie problema asigurării securităţii alimentare la reuniunea ONU

  • Secretarul de stat al SUA Antony Blinken va călători săptămâna aceasta la New York pentru a prezida o reuniune a Naţiunilor Unite
  • Tema abordată va fi problema securităţii alimentare
  • Conflictele în desfăşurare pun în pericol sectorul alimentar şi afectează implicit calitatea vieţii
119 afișări
Imaginea articolului Blinken va pune în discuţie problema asigurării securităţii alimentare la reuniunea ONU

Sursa foto: MediafaxFoto

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken va călători săptămâna aceasta la New York pentru a prezida o reuniune a Naţiunilor Unite privind securitatea alimentară.

Blinken se va întâlni pe 18 mai cu înalţi oficiali din 10 ţări din Africa şi cu miniştrii de externe din Pakistan şi Turcia, relatează Reuters.

Pe 19 mai, Blinken va prezida o şedinţă a Consiliului de Securitate care va include  o dezbatere deschisă axată pe legăturile critice dintre conflict şi securitatea alimentară.

După dezbatere, Blinken se va întâlni cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pentru a discuta răspunsul global la criza umană acută din Ucraina generată de invazia rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici