Boris Johnson: Marea Britanie trebuie să IMPUNĂ 4 condiţii în procesul despărţirii de Uniunea Europeană

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a afirmat, sâmbătă, că Brexit-ul va fi un lucru bun pentru Marea Britanie, adăugând că Guvernul de la Londra trebuie să impună câteva condiţii în procesul despărţirii de Blocul comunitar, informează BBC News.

2845 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Marea Britanie trebuie să IMPUNĂ 4 condiţii în procesul despărţirii de Uniunea Europeană

Boris Johnson: Marea Britanie trebuie să IMPUNĂ 4 condiţii în procesul despărţirii de Uniunea Europeană

Într-un interviu acordat pentru The Sun înaintea unui congres al Partidului Conservator, Johnson a afirmat că va fi nevoie de o perioadă de tranziţie după ce Marea Britanie părăseşte UE care nu ar trebui să dureze mai mult de doi ani. El a precizat că în această perioadă de tranziţie Marea Britanie nu ar trebui să se supună normelor europene.

În intervenţia de sâmbătă, ministrul de Externe al Marii Britanii a afirmat că există patru condiţii pentru Brexit. El a precizat că perioada de tranziţie ar trebui să fie de maximum doi ani, că Marea Britanie nu va trebui să se supună normelor comunitare în acea perioadă, că Londra nu va trebui să suporte costuri pentru accesul la piaţa unică după perioada de tranziţie şi că Marea Britanie nu trebuie să se supună legislaţiei UE pentru a avea acces la piaţa unică.

”Aspectul crucial pe care vreau să-l subliniez este că Brexit va fi un lucru mare şi că trebuie să credem în noi şi să credem că ne putem atinge obiectivele”, a adăugat Johnson.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici