Braconaj până la dispariţia speciei? Sute de elefanţi, vânaţi într-un parc naţional din Camerun - FOTO

Organizaţia World Wide Fund for Nature (WWF) critică guvernul din Camerun deoarece acesta a eşuat în tentativa de a proteja elefanţii dintr-un parc naţional.

2595 afișări
Imaginea articolului Braconaj până la dispariţia speciei? Sute de elefanţi, vânaţi într-un parc naţional din Camerun - FOTO

Braconaj până la dispariţia speciei? Sute de elefanţi, vânaţi într-un parc naţional din Camerun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Echipele au ajuns prea târziu pentru a salva majoritatea elefanţilor şi au fost prea puţine pentru a împiedica braconierii. Organizaţia este îngrijorată că braconajul continuă în Parcul Naţional Bouba Ndjida şi că un soldat şi-a pierdut viaţa", a afirmat WWF despre masacrul animalelor pentru fildeş.

Conform unor surse, un soldat camerunez a fost ucis pe 8 martie, numărul deceselor ajungând astfel la trei (doi soldaţi şi un braconier).

Guvernul a afirmat că 128 de elefanţi au fost ucişi din luna ianuarie până în prezent, însă oficialii parcului naţional spun că numărul real este de peste 480.

Reprezentantul WWF pentru Africa Centrală, Natasha Kofoworola Quist, a declarat că peste jumătate din populaţia de elefanţi a parcului cu o suprafaţă de 220.000 de hectare ar fi fost ucisă.

Pădurarii din Camerun nu sunt antrenaţi şi echipaţi corespunzător pentru a face faţă amplorii la care a ajuns braconajul în această ţară.

"În această luptă se pierd vieţile pădurarilor. Bărbaţii şi femeile care îşi riscă viaţa pentru a proteja animalele sălbatice merită mai mult de la liderii lor", afirmă WWF.

Vânzarea de fildeş a fost interzisă în majoritatea ţărilor în anii 1980, în baza unui tratat internaţional pentru conservarea speciei. Populaţia de elefanţi din nordul Camerunului reprezintă 80% din numărul total al elefanţilor de savană din Africa Centrală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici