BREAKING | Avion militar cu 116 persoane la bord, dispărut în Myanmar/ Fragmente ale aeronavei, găsite în Marea Andaman/ Echipele de intervenţie continuă căutările

Un avion militar care avea la bord 116 persoane a dispărut, miercuri, în Myanmar, anunţă surse oficiale citate de site-ul ChannelNewsAsia.

7163 afișări
Imaginea articolului BREAKING | Avion militar cu 116 persoane la bord, dispărut în Myanmar/ Fragmente ale aeronavei, găsite în Marea Andaman/ Echipele de intervenţie continuă căutările

BREAKING | Avion militar cu 116 persoane la bord, dispărut în Myanmar

UPDATE 20:48 Echipele de intervenţie continuă căutările avionului dispărut în Myanmar

Echipele de intervenţie continuă operaţiunile în sudul Myanmarului după dispariţia unui avion militar în Marea Andaman, anunţă oficiali citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

Avionul militar de fabricaţie chineză Y-8-200F s-a prăbuşit la circa 30 de minute după decolare. Potrivit autorităţilor, la bordul aeronavei erau 120 de persoane - 106 militari şi rude ale acestora, precum şi 14 membri ai echipajului.

"Nu ştim exact ce s-a întâmplat cu avionul după pierderea contactelor radio", a declarat Kyaw Kyaw Htey, un oficial aeronautic din Myanmar.

Circa 300-400 de persoane, inclusiv pompieri şi medici, au fost mobilizaţi în zona Launglon, în apropiere de perimetrul în care se concentrează căutările.

Avionul militar zbura între oraşele Myeik şi Yangon. "Comunicaţiile cu avionul s-au întrerupt la ora 1.35 (10.05, ora României), la aproximativ 35 de kilometri de orăşelul Dawei", a anunţat Armata din Myanmar.

Un oficial local a transmis mai devreme că au fost găsite fragmente ale avionului la circa 220 de kilometri în larg de localitatea Dawei, dar informaţiile încă nu au fost confirmate oficial.

UPDATE 16:49 "Au fost găsite fragmente ale avionului la circa 220 de kilometri în larg de localitatea Dawei", a declarat Naing Lin Zaw, un oficial regional.

Mai multe avioane şi nave participă la operaţiunile de găsire a avionului.

UPDATE 15:49 Fragmente ale avionului militar dispărut în Myanmar au fost găsite miercuri după-amiază în Marea Andaman, anunţă surse militare citate de postul NDTV.

Avionul militar zbura între oraşele Myeik şi Yangon. A dispărut într-o zonă de coastă.

"Comunicaţiile cu avionul s-au întrerupt la ora 1.35 (10.05, ora României), la aproximativ 35 de kilometri de orăşelul Dawei", a comunicat Armata din Myanmar.

 

La bordul avionului se aflau 105 pasageri şi 11 membri ai echipajului. Pasagerii sunt militari şi rude ale acestora.

"Suspectăm că a fost o eroare tehnică. Vremea era bună în momentul dispariţiei aeronavei", a declarat un oficial militar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici