BOMBARDIERE ruse au survolat Marea Neagră în timpul Sea Shield, exerciţiul NATO desfăşurat inclusiv în România

Rusia a efectuat vineri, deasupra Mării Negre, manevre cu bombardiere strategice Tupolev 160 şi cu avioane multirol Suhoi-27SM, în contextul Exerciţiului NATO "Scut Maritim" ("Sea Shield").

22144 afișări
Imaginea articolului BOMBARDIERE ruse au survolat Marea Neagră în timpul Sea Shield, exerciţiul NATO desfăşurat inclusiv în România

Bombardiere ruse au survolat Marea Neagră în timpul exerciţiului NATO desfăşurat inclusiv în România

"Avioane de vânătoare (...) au escortat bombardiere strategice Tupolev-160 şi au exersat interceptarea ţintelor aeriene", a transmis Comandamentul districtului militar sudic al armatei ruse, citat de agenţia de presă Tass.

La exerciţii au participat şi avioane multirol ale Flotei militare ruse a Mării Negre. Avioanele au decolat de la o bază aeriană din Crimeea.

"Manevrele au avut loc în timpul Exerciţiului naval NATO Scut maritim (Sea Shield 2019), care a oferit Flotei ruse a Mării Negre şi Forţelor Aeriene posibilitatea de a exersa sarcini de luptă în condiţii reale", precizează Comandamentul districtului militar sudic al armatei ruse.

Cinci nave militare NATO participă la Exerciţiul "Scut maritim" (Sea Shield 2019), coordonat de România şi desfăşurat în intervalul 5-13 aprilie în Marea Neagră, inclusiv în apele teritoriale ale României.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici