Britanicii aflaţi în şomaj tehnic, chemaţi să se angajeze la cules de fructe

Ministrul britanic al mediului, George Eustice, a declarat că Marea Britanie se confruntă cu un deficit de persoane care să lucreze în agricultură pe perioada pandemiei de Covid-19 şi îi cheamă pe britanicii aflaţi în şomaj tehnic să se angajeze la cules de fructe şi legume.

1880 afișări
Imaginea articolului Britanicii aflaţi în şomaj tehnic, chemaţi să se angajeze la cules de fructe

Britanicii aflaţi în şomaj tehnic, chemaţi să se angajeze la cules de fructe

Ministrul i-a îndemnat pe englezii aflaţi în şomaj tehnic să îşi ia al doilea loc de muncă în fermele de fructe şi legume pe perioada verii, spunând că este un deficit de forţă de muncă. George Eustice a făcut acest apel, motivând că doar o treime din forţa de muncă migrantă prezentă în mod normal în Marea Britanie pe perioada sezonului de cules, va veni în ţară anul acesta.

„Încercăm să găsim o modalitate de a încuraja milioanele de angajaţi trimişi în şomaj tehnic să ia în considerare un al doilea loc de muncă şi să ajute la recoltare în luna iunie”, a declarat Eustice.

Ministrul britanic a prezentat şi cifrele oficiale ale cazurilor de infecţii cu noul coronavirus în Marea Britanie.

Până duminică seara, 152.840 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, cu 4.463 de cazuri mai multe decât sâmbătă. La nivelul ţării, 20.732 de persoane au murit după ce au fost infectate, 413 în ultimele 24 de ore.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici