Bulgaria ar putea participa cu rachete ruseşti la sistemul antirachetă al NATO

Bulgaria ar putea participa la sistemul antirachetă al NATO în Europa cu sisteme ruseşti de rachete, de tip C-200, C-300 şi KUB, care urmează să fie modernizate până în 2013-2014, a declarat ministrul bulgar al Apărării, Anyu Anghelov, citat de publicaţia Standart în ediţia electronică de marţi.

83 afișări
Imaginea articolului Bulgaria ar putea participa cu rachete ruseşti la sistemul antirachetă al NATO

Bulgaria ar putea participa cu rachete ruseşti la sistemul antirachetă al NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comandamentul armatei bulgare a decis deja modernizarea sistemelor ruseşti de rachete, care reprezintă una dintre opţiunile de participare a Bulgariei la scutul NATO din Europa.

Anghelov a declarat pentru postul naţional de radio că raza de acţiune a acestor sisteme de rachete este mai degrabă limitată.

"Modernizarea tehnologiilor de apărare antiaeriană ar urma să se încheie până în 2013-2014", a spus el, adăugând că unele dintre sisteme urmează să fie mutate.

Până în prezent, nu este clar dacă Bulgaria va găzdui sisteme antirachetă străine după ce va fi inclusă în scutul comun, o decizie în acest sens urmând să fie luată la summitul NATO de la sfârşitul acestui an.

Anghelov a afirmat însă că situarea geografică a Bulgariei nu este favorabilă instalării unei staţii radar pentru scutul comun.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici