Bush vine la Bucureşti pentru a arăta sprijinul acordat de SUA României - oficial

Consilierul american pentru Securitate Naţională Stephen Hadley a declarat că vizita preşedintelui George W. Bush la Bucureşti este importantă nu numai pentru summitul NATO, ci şi pentru a arăta sprijinul acordat de Statele Unite României, un aliat foarte puternic, relatează site-ul Casei Albe.

51 afișări
Imaginea articolului Bush vine la Bucureşti pentru a arăta sprijinul acordat de SUA României - oficial

Bush vine la Bucureşti pentru a arăta sprijinul acordat de SUA României - oficial (Imagine: Mediafax Foto)

"Vizita (preşedintelui) la Bucureşti este foarte importantă nu numai pentru summitul NATO, ci şi pentru a ne arăta în continuare solidaritatea şi sprijinul pentru România (...) care a contribuit mult la susţinerea operaţiunilor şi activităţilor Alianţei în Afganistan, Irak şi Kosovo", a precizat el. "A fost un aliat foarte puternic, iar sistemul ei politic şi economic continuă să se consolideze. Este deci important ca preşedintele să meargă şi să susţină eforturile României", a adăugat oficialul.

În ceea ce priveşte summitul NATO, Hadley a precizat că acesta va fi unul interesant. "Mai multe probleme de rezolvat. Cred că va avea un rezultat pozitiv. Este deja destul de clar că vom menţiona importanţa angajamentelor în Afganistan", a adăugat el.

Hadley a subliniat şi importanţa vizitei lui Bush în Ucraina. "Este important ca preşedintele să meargă în Ucraina, pentru a arăta sprijinul nostru faţă de actuala tranziţie democratică şi reformele actuale din Ucraina. Este un moment prielnic să ne manifestăm susţinerea pentru integrarea lor în instituţiile europene şi transatlantice", a precizat consilierul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici