Călătoria scumpă şi periculoasă, pe „linia” către Europa: Tinerii muncitori vietnamezi îşi riscă viaţa, trimişi de familii, în speranţa unui trai mai bun

Tinerii muncitori vietnamezi sunt trimişi ilegal la muncă în Europa de către familiile lor şi îşi riscă viaţa şi moartea pe „linia” către Europa, pe fondul sărăciei din satele din centrul Vietnamului, relatează CNN.

1469 afișări
Imaginea articolului Călătoria scumpă şi periculoasă, pe „linia” către Europa: Tinerii muncitori vietnamezi îşi riscă viaţa, trimişi de familii, în speranţa unui trai mai bun

CNN: Tinerii muncitori vietnamezi îşi riscă viaţa pe „linia” către Europa, trimişi de familii

Locuitorii au un nume pentru reţeaua din umbră folosită pentru a-şi contrabanda rudele în Europa, termenul tradus în engleză, se numeşte „linia”, ca într-o linie de producţie dintr-o fabrică.

Acest sistem ilicit de trimitere a oamenilor peste graniţe a devenit atât de comun încât toată lumea din cătunul Do Thanh din provincia Nghe An pare să cunoască pe cineva care a făcut acesată călătorie.

„Mi-am trimis cei trei fii”, a spus Phan Van Thuong, un bunic în vârstă de 64 de ani, cu un crucifix tatuat pe piept. Doi dintre ei s-au întors deja, a spus el, după ce au fost arestaţi şi deportaţi din Marea Britanie. În cătuşe, adăugă el cu un zâmbet larg.

De la balcon, Phan observă culturile de orez din jur. Multe dintre ele sunt abandonate. El a spus că fermierii nu mai pot face suficienţi bani pentru cultivarea orezului aici.

În schimb, tinerii folosesc „linia” pentru a face călătoria lungă, periculoasă şi scumpă în Europa, în speranţa unei vieţi mai bune.

Mimi Vu, un activist cu sediul în oraşul Ho Chi Minh, care lucrează pe probleme legate de traficul de persoane şi migraţie, a declarat că pentru mulţi tineri vietnamezi, riscurile de a-şi căuta un loc de muncă în străinătate merită pentru că pot câştiga mult mai mult pentru lucrări neautorizate în Europa decât ar câştiga vreodată la ei acasă.

"Am avut o tradiţie atât de îndelungată de oameni plecaţi în străinătate pentru a câştiga bani şi pentru a trimite bani înapoi acasă, dovada este în case: satele au fost transformate, au apărut case noi, motociclete, mici afaceri", a spus ea.

Forţele de ordine din comitatul britanic Essex au anunţat miercuri descoperirea a 39 de cadavre umane în interiorul unui container al unui camion în Essex. Iniţial, autorităţile britanice au bănuit că migranţii găsiţi morţi în camion erau de origine chineză, însă ulterior au ajuns la concluzia că aceştia ar putea fi vietnamezi.

Taguri:
vietnam,
europa,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici