Camera Reprezentanţilor proclamă ataşamentul Washingtonului faţă de NATO

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat luni o rezoluţie prin care confirmă ataşamentul Washingtonului faţă de Alianţa Nord-Atlantică, cu câteva zile înainte de summitul care aniversează 60 de ani de la înfiinţarea NATO, la 3 şi 4 aprilie, la Strasbourg (Franţa) şi Kehl (Germania), relatează AFP.

6 afișări

Acest document, care a fost adoptat cu aclamţii, stipulează că NATO "trebuie să fie felicitată pentru rolul extrem de important pe care îl are în menţinerea păcii şi stabilităţii transatlantice".

Aliaţii NATO care vor participa la summitul de la Strasbourg-Kehl "ar trebui să definească o viziune concretă a Alianţei pentru secolul XXI, în care să fie clar enunţată importanţa continuă a NATO pentru cetăţenii naţiunilor aliate", continuă textul, care cuprinde multe alte recomandări.

Reprezentanţii pledează în mod special în acest document pentru luarea de decizii "de la caz la caz" în cadrul organizaţiei.

"Alianţa trebuie să recunoască şi să acţioneze cu privire la ameninţarea proliferării armelor de distrugere în masă", se mai arată în textul rezoluţiei.

De asemenea, documentul invită organizaţia să se pregătească pentru primirea "oricărei democraţii europene care va îndeplini criteriile de aderare la NATO" şi să "îşi consolideze relaţiile cu Rusia".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici