Camera Reprezentanţilor va dezbate miercuri articolul de inculpare a lui Donald Trump în vederea demiterii

  • Camera Reprezentanţilor urmează să dezbată miercuri articolul de inculpare a lui Donald Trump în vederea demiterii
  • Preşedintele SUA este acuzat că şi-a instigat simpatizanţii să atace sediul Congresului
  • Congresman: "Ceea ce a făcut acest preşedinte este un lucru inconştient şi trebuie tras la răspundere"
714 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor va dezbate miercuri articolul de inculpare a lui Donald Trump în vederea demiterii

Articolul de inculpare a preşedintelui SUA, Donald Trump, în vederea demiterii urmează să fie supus votului Camerei Reprezentanţilor miercuri, afirmă congresmanul Jim McGovern, citat de postul CNN şi de agenţia Reuters.

"Este important să acţionăm şi este important să acţionăm într-un mod foarte serios şi deliberativ", a declarat Jim McGovern, preşedintele Comisiei pentru Regulament din Camera Reprezentanţilor.

"Ne aşteptăm ca articolul de inculpare să ajungă în plen miercuri. Şi mă aştept să fie aprobat", a precizat congresmanul democrat.

"Ceea ce a făcut acest preşedinte este un lucru inconştient şi trebuie tras la răspundere", a subliniat Jim McGovern.

În cazul în care preşedintele Donald Trump va fi inculpat de Camera Reprezentanţilor, Senatul SUA va decide, cu majoritate de două-treimi, dacă preşedintele este vinovat. În acest context, demiterea este improbabilă.

Preşedintele Donald Trump, al cărui mandat se încheie pe 20 ianuarie, este acuzat că şi-a instigat simpatizanţii să atace sediul Congresului SUA. Violenţele produse miercuri la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici