Canada a efectuat primele bombardamente în Irak, asupra unor poziţii ale grupării Statul Islamic

Forţele armate canadiene au efectuat duminică, în Irak, primele bombardamente asupra unor poziţii controlate de către gruparea Statul Islamic (SI), în cadrul operaţiunilor coaliţiei internaţionale, a anunţat ministrul canadian al Apărării Rob Nicholson.

186 afișări
Imaginea articolului Canada a efectuat primele bombardamente în Irak, asupra unor poziţii ale grupării Statul Islamic

Canada a efectuat primele bombardamente în Irak, asupra unor poziţii ale grupării Statul Islamic

Avioane de tip "F-18 canadiene au efectuat primele atacuri" duminică, în regiunea Fallujah, în centrul Irakului, a anunţat ministrul, citat într-un comunicat. "Două F-18 au atacat obiective (SI) folosind bombe ghidate cu laser, de 250 de kilograme", a precizat ministrul.

Nicholson nu a oferit detalii despre "pagubele cauzate" de aceste bombardamente, anunţând că precizări vor fi oferite marţi.

În urma unor exerciţii de recunoaştere, efectuate în ultimele zile, Canada a preocedat la primele tiruri, după ce s-a alăturat pe 30 octombrie, pe teren, forţelor coaliţiei conduse de către Statele Unite.

"Misiunea, de aproape patru ore, a inclus o alimentare cu carburant în zbor", cu materiale canadiene, iar toate aeronavele au revenit la baza lor din Kuwait, fără incidente, a adăugat ministrul Apărării.

În afară de aceste atacuri canadiene în regiunea Fallujah, avioane aparţinând coaliţiei au atacat în cinci rânduri poziţii SI în zona oraşului Kobane, în Siria, în ultimele 48 de ore.

Atacurile canadiene în Irak au fost efectuate în contextul în care preşedintele francez François Hollande se află într-o vizită oficială în Canada. Hollande urma să abordeze împreună cu premierul canadian Stephen Harper situaţia din Irak.

"Voi (...) evoca subiecte importante cu privire la ceea ce se întâmplă în Siria, în Irak şi în Ucraina", a declarat preşedintele Hollande înaintea unei reuniuni bilaterale cu Harper la Banff, în Alberta (vest).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici