Canada adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei şi rebelilor din estul Ucrainei

Premierul canadian Stephen Harper a anunţat marţi o nouă rundă de sancţiuni ca răspuns la ceea ce a numit "escaladarea actelor de agresiune" din partea rebelilor proruşi în estul separatist al Ucrainei.

612 afișări
Imaginea articolului Canada adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei şi rebelilor din estul Ucrainei

Canada adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei şi rebelilor din estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul canadian a emis interdicţii de călătorie pentru 37 de ruşi şi ucraineni şi sancţiuni economice împotriva a 17 entităţi ruse şi ucrainene, relatează postul de televiziune CBC, în pagina electronică.

Harper a nominalizat "atacurile fără discriminare din interiorul şi din jurul oraşului ucrainean Mariupol din 24 ianuarie" ca unul dintre principalele motive ale intensificării sancţiunilor.

"Poziţia Canadei rămâne clară: recunoaştem suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi nu vom recunoaşte niciodată ocupaţia ilegală rusă a vreunei părţi a teritoriului acestei ţări", a precizat premierul într-o declaraţie.

"În coordonare cu partenerii noştri din UE şi SUA, Canada îşi intensifică încă o dată răspunsul la situaţie anunţând noi sancţiuni împotriva unor persoane private şi entităţi din Rusia şi Ucraina", a precizat el.

Harper a declarat, de asemenea, că Guvernul său monitorizează îndeaproape implementarea armistiţiului încheiat la Minsk la 12 februarie şi a adăugat că este pregătit să adopte şi alte măsuri împotriva Moscovei şi a rebelilor susţinuţi de ruşi în cazul în care aceştia refuză să respecte acordul.

Acordul de încetare a focului în estul Ucrainei a intrat în vigoare duminică, dar luptele nu au încetat, acestea fiind deosebit de intense în jurul oraşului Debalţeve, înconjurat de forţele rebele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici