Canada anunţă primul "caz grav" de gripă porcină

Canada a anunţat luni primul caz "grav" de gripă porcină, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor confirmate în această ţară ajunge la 140.

18 afișări
Imaginea articolului Canada anunţă primul "caz grav" de gripă porcină

Canada anunţă primul "caz grav" de gripă porcină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Provincia Alberta raportează primul caz grav de gripă porcină în Canada", declară ministrul Sănătăţii, Leona Aglukkaq. Este vorba de o fetiţă internată la secţia de terapie intensivă a unui spital din Edmonton.

"Această situaţie nu schimbă planul nostru de acţiune, trebuie să rămânem vigilenţi", precizează ministrul canadian al Sănătăţii.

În total, în Canada există 140 de cazuri de gripă porcină confirmate.

"Gripa nu cunoaşte nici frontiere, nici vârstă. Este imprevizibilă. Chiar şi gripa obişnuită se poate manifesta grav, existând chiar şi decese. Este o boală care trebuie tratată cu seriozitate", declară David Butler-Jones, şeful Departamentului de Sănătate Publică.

Evocând cazul canadienilor plasaţi în carantină în China, Aglukkaq a anunţat că va cere autorităţilor chineze clarificări în legătură cu această situaţie.

Ofiţeri consulari canadieni urmează să viziteze marţi 22 de studenţi canadieni aflaţi sub supraveghere medicală preventivă la Changchun, în provincia chineză Jilin (nord-est).

Luni, două cazuri de gripă porcină au fost semnalate în Insula Prince Edouard, numărul provinciilor canadiene afectate ajungând la opt - Noua Scoţie (38 de cazuri), Insula Prince-Edouard (două cazuri), Nouveau-Brunswick (două cazuri), Québec (trei cazuri), Ontario (31), Manitoba (un caz), Alberta (24) şi British Columbia (39).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici