Canada consideră "absurdă" decizia lui Trump privind taxele la importurile de oţel şi aluminiu

Decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a impune taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu din Canada prin invocarea unor raţiuni de siguranţă naţională este "absurdă", afirmă ministrul canadian al Finanţelor, Bill Morneau, citat de site-ul agenţiei Reuters.

517 afișări
Imaginea articolului Canada consideră "absurdă" decizia lui Trump privind taxele la importurile de oţel şi aluminiu

Canada consideră "absurdă" decizia lui Trump privind taxele la importurile de oţel şi aluminiu

"Mi-am exprimat în cei mai duri termeni opoziţia faţă de introducerea taxelor la oţel şi aluminiu, părerea noastră este că este absurd să fie considerată Canada risc de securitate", a declarat Bill Morneau.

Ministrul canadian al Finanţelor a argumentat că taxele impuse de Donald Trump vor conduce la creşterea preţurilor pentru clienţii şi companiile din Canada.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de oţel şi de 10% pentru aluminiu. Ţările din Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul erau exceptate, dar Donald Trump a refuzat prelungirea excepţiilor după 1 iunie.

Uniunea Europeană va riposta în mod "determinat şi unitar" la taxele vamale "ilegale" impuse de Administraţia Donald Trump, a avertizat Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Bruxellesul a semnalat că va contesta la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) măsurile aplicate de Administraţia de la Washington.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici