Canada dezvăluie noul său design pentru Coroana Regală Canadiană, care se află deasupra stemei

  • Guvernul federal a dezvăluit noul său design pentru Coroana Regală Canadiană, care se află deasupra stemei Canadei.
  • Noul design înlocuieşte simbolurile religioase cu simbolistica canadiană, schimbând crucile şi florile de lis cu frunze de arţar şi un fulg de zăpadă.
886 afișări
Imaginea articolului Canada dezvăluie noul său design pentru Coroana Regală Canadiană, care se află deasupra stemei

Sursa foto: Twitter

Noua coroană, care este o emblemă heraldică şi nu un obiect material, înlocuieşte simbolurile religioase cu o simbolistică canadiană mai explicită, înlocuind crucile şi florile-de-lis cu frunze de arţar şi un fulg de zăpadă.
 
Coroana Sfântului Edward, care decorează în prezent şi insignele poliţiei şi ale armatei, precum şi diverse embleme ale suveranităţii, face parte din Armele Canadei din 1957, potrivit NationalPost.
 
Dar noul design, creat de Autoritatea Heraldică Canadiană, a stârnit îngrijorarea că coroana a devenit politizată, a scris săptămâna trecută editorialistul National Post John Ivison, înainte ca noul design să fie dezvăluit oficial. Unii critici au numit-o "Coroana Trudeau".
 
„Înseamnă că coroana canadiană propusă nu are nicio legătură cu regele sau cu încoronarea", a declarat Christopher McCreery, autor şi expert în relaţia Canadei cu Coroana. „Înseamnă că unitatea simbolului Coroanei regale care îl reprezintă pe suveran în toate regatele va fi ruptă, îndepărtându-l şi mai mult pe rege şi monarhia ca instituţie”.
 
McCreery s-a declarat îngrijorat de faptul că reproiectarea a fost întreprinsă fără "nicio consultare sau dezbatere, dezvoltată în secret".
 
Site-ul guvernatorului general notează că noua coroană a fost "aprobată în aprilie 2023 de Majestatea Sa Regele, la sfatul prim-ministrului Canadei".
 
Aceasta a fost concepută de Cathy Bursey-Sabourin, artist principal la Autoritatea Heraldică Canadiană.
 
Regele Charles a purtat Coroana Sfântului Edward pentru încoronarea sa, pe care a folosit-o şi regretata sa mamă, Regina Elisabeta. Cu toate acestea, Charles a ales Coroana Tudor ca insignă (în ciuda faptului că aceasta a fost distrusă în 1649).
 
Atunci când schimbarea a fost anunţată pe 26 septembrie, Ottawa a văzut o oportunitate de a introduce o "'Coroană canadiană' şi, în timp, de a reinventa simbolul suprem al Canadei, Stema regală", a scris Ivison.
 
Structura Coroanei regale canadiene, o margine de aur şi două arcuri intersectate, încrustate cu perle, este identică cu cea a Coroanei Tudor", cu excepţia unor tuşe "foarte stilizate", notează site-ul guvernatorului general.

Noua coroană este împodobită cu frunze de arţar ("un simbol canadian prin excelenţă") şi este încununată cu o emblemă cu fulgi de zăpadă ("o trimitere la faptul că Canada este un regat nordic").

„Fulgul de zăpadă stilizat face o legătură directă cu însemnele Ordinului Canadei, una dintre cele mai înalte distincţii ale ţării noastre, al cărei suveran este Regele", se arată pe site-ul guvernatorului general.

Stema Canadei şi alte însemne oficiale vor fi actualizate treptat în următorii ani, precizează site-ul guvernatorului general.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici