Canada, extrem de neprietenoasă cu Rusia: a impus noi sancţiuni. Moscova anunţă represalii

Canada a impus sancţiuni asupra a 38 de persoane şi a 16 entităţi despre care spune că sunt „complice în răspândirea dezinformarii şi propagandei ruseşti”, determinând o promisiune rapidă de represalii din partea Moscovei.

1135 afișări
Imaginea articolului Canada, extrem de neprietenoasă cu Rusia: a impus noi sancţiuni. Moscova anunţă represalii

Canada, extrem de neprietenoasă cu Rusia: a impus noi sancţiuni. Moscova anunţă represalii

Printre persoanele şi entităţile vizate se numără grupul de media rus MIA Rossiya Segodnya şi muzicianul Nikolai Baskov, care a cântat la un concert pro-război la Moscova, a anunţat Ministerul de Externe într-un comunicat.

„Războiul preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina se bazează pe minciuni şi înşelăciune. Operaţiunile ruseşti de dezinformare au înscris celebrităţi şi aşa-zise organizaţii de ştiri să facă ecou discursurilor Kremlinului şi să încerce să justifice atrocităţile care au loc în Ucraina”.

Canada, unul dintre cei mai vocali susţinători internaţionali ai Ucrainei, a impus sancţiuni asupra a aproape 4.000 de persoane şi demnitari din Rusia, Ucraina şi Belarus din 2014 încoace. Oleg Stepanov, ambasadorul Rusiei în Canada, a declarat că Moscova va reacţiona la sancţiuni. „Vom răspunde oricărei acţiuni ostile din partea actualelor autorităţi canadiene, pe care o privim cu regret”, a declarat el agenţiei de presă ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici