Canada impune noi sancţiuni Rusiei din cauza crizei ucrainene

Canada a anunţat, luni, o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei, vizând de această dată două bănci şi nouă oficiali de rang înalt, acuzaţi de implicare în criza ucraineană.

1259 afișări
Imaginea articolului Canada impune noi sancţiuni Rusiei din cauza crizei ucrainene

Canada impune noi sancţiuni Rusiei din cauza crizei ucrainene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până când Rusia nu îşi va demonstra clar respectul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, Canada va continua să lucreze cu aliaţii săi şi cu ţările care împărtăşesc viziunile sale pentru a exercita presiuni ce vor izola şi mai mult Rusia pe plan economic şi politic", a precizat premierul canadian Stephen Harper, prezentând noile măsuri.

Vineri, ţările din cadrul G7 au decis să impună noi sancţiuni lăsând alegerea fiecăreia dintre ţările membre.

Sancţiunile canadiene vizează 36 de oficiali ruşi de rang înalt.

În plus, Guvernul canadian a declarat că a impus sancţiuni economice pentru două bănci: ExpoBank, cu sediul în Letonia dar proprietatea miliardarului rus Igor Kim, şi RosEnergoBank, care are legături cu sectorul energetic.

Canada, care adăposteşte cea mai importantă comunitate de origine ucraineană din lume, cu aproximativ 1,2 milioane de persoane, a adoptat o atitudine foarte fermă faţă de Moscova în criza provocată de alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, denunţată de occidentali drept o anexare.

Canada a fost primul stat occidental care a recunoscut independenţa Ucrainei, în decembrie 1991, iar premierul Stephen Harper a fost primul şef de guvern din G7 care a mers la Kiev după izbucnirea crizei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici