Canada îşi propune să aducă peste 1,2 milioane de imigranţi în următorii trei ani

  • Canada intenţionează să aducă peste 1,2 milioane de noi imigranţi în următorii trei ani, a declarat vineri ministrul federal al Imigraţiei.
  • Ţara încearcă să umple golurile de pe piaţa sa de muncă şi să stimuleze economia, ambele afectate puternic de pandemia COVID-19.
478 afișări
Imaginea articolului Canada îşi propune să aducă peste 1,2 milioane de imigranţi în următorii trei ani

Canada îşi propune să aducă peste 1,2 milioane de imigranţi în următorii trei ani

Vorbind reporterilor din Ottawa, ministrul Imigraţiei, Marco Mendicino, a declarat că guvernul federal îşi propune să accepte 401.000 de noi rezidenţi permanenţi în 2021, alţi 411.000 în 2022 şi apoi 421.000 în 2023, relatează Al Jazeela.

Canada are nevoie de mai mulţi lucrători, a spus el, „iar imigraţia este calea de a ajunge acolo”.

„Înainte de pandemie, obiectivul guvernului nostru de a conduce economia înainte prin imigraţie era ambiţios. Acum este pur şi simplu vital ”, a spus Mendicino, care a prezentat noile obiective de imigraţie.

Robert Falconer, cercetător în domeniul politicii de refugiaţi şi imigraţie la Şcoala de Politici Publice a Universităţii din Calgary, a scris pe Twitter că dacă guvernul îşi îndeplineşte obiectivele, următorii trei ani vor fi „ ani cu cel mai mare număr de imigranţi de la 1911”.

Într-un aviz care subliniază detaliile planului său, Marco Mendicino a declarat că îşi propune să primească 232.500 de persoane pe considerente economice în 2021, precum şi 103.500 de membri ai familiilor persoanelor aflate deja în Canada, 59.500 de refugiaţi şi alte persoane protejate. Alte 5.500 de persoane vor fi acceptate din considerente umanitare.

Sistemul de imigraţie al Canadei este prezentat de mult timp ca un model, deoarece a îmbinat primirea lucrătorilor calificaţi cu cea a refugiaţilor şi a persoane care doresc să se reunească cu membrii familiei aflaţi deja în ţară.

Ţara şi-a închis graniţele pentru majoritatea imigranţilor în martie din cauza COVID-19. Până în august, a primit 128.425 de nou-veniţi, a raportat Reuters - mai puţin de jumătate din obiectivul de 341.000 de persoane stabilit pentru 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici