Canada şi Mexicul vor respinge propunerile lui Donald Trump pentru modificarea NAFTA, tratatul de liber-schimb pe care l-a calificat drept un "dezastru"

Reprezentanţii Canadei şi Mexicului vor respinge propunerile preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, în sensul modificării Acordului nord-american de liber-schimb (NAFTA), afirmă surse oficiale citate de NBC, Axios.com şi Bloomberg.

983 afișări
Imaginea articolului Canada şi Mexicul vor respinge propunerile lui Donald Trump pentru modificarea NAFTA, tratatul de liber-schimb pe care l-a calificat drept un "dezastru"

Canada şi Mexicul resping propunerile lui Donald Trump pentru modificarea NAFTA, care a calificat acordul de liber-schimb drept un "dezastru"

Reprezentantul SUA pentru Relaţii comerciale, Robert Lighthizer, se va întâlni marţi seară, la Washington, cu ministrul mexican al Economiei, Ildefonso Guajardo, şi cu ministrul de Externe al Canadei, Chrystia Freeland. Întrevederea este parte a negocierilor convocate de Donald Trump pentru modificarea Acordului nord-american de liber-schimb (NAFTA). Preşedintele SUA a denunţat în mod repetat Tratatul şi vrea modificarea documentului pentru apărarea în mod mai eficient a intereselor comerciale americane, în ceea ce criticii consideră a fi o abordare protecţionistă.

Trei oficiali citaţi de postul NBC, de site-ul Axios.com şi de agenţia Bloomberg au declarat că reprezentanţii Mexicului şi Canadei vor "respinge ferm" propunerile Statelor Unite privind renegocierea NAFTA. Cu toate acestea, cele două ţări nu intenţionează să se retragă definitiv de la negocieri.

Guvernele din Mexic şi Canada au respins în mod repetat solicitările Statelor Unite privind modificarea cotelor stabilite la produse lactate şi autovehicule. De asemenea, cele două ţări nu sunt de acord cu schimbarea procedurilor de organizare a licitaţiilor pentru alocarea de contracte instituţiilor.

Preşedintele Donald Trump a catalogat NAFTA drept un "dezastru" şi a ameninţat cu retragerea Statelor Unite din Tratat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici