Din nou în carantină. Statul Victoria introduce noi restricţii, după apariţia unui focar cu varianta indiană a COVID-19

  • Victoria, al doilea cel mai populat stat din Australia, intră în carantină pentru o săptămână.
  • Decizia a fost luată după apariţia unui focar cu varianta indiană a COVID-19.
  • Autorităţile au descoperit prima persoană infectată, însă modul în care s-a transmis virusul este încă neclar.
522 afișări
Imaginea articolului Din nou în carantină. Statul Victoria introduce noi restricţii, după apariţia unui focar cu varianta indiană a COVID-19

Din nou în carantină. Statul Victoria introduce noi restricţii, după apariţia unui focar cu varianta indiană a COVID-19

Al doilea cel mai populat stat din Australia, Victoria, va intra în carantină timp de o săptămână, după apariţia mai multor cazuri de infectare cu tulpina indiană. Astfel, cei şapte milioane de rezidenţi vor avea voie să-şi părăsească locuinţele doar pentru treburi esenţiale.

„Ne confruntăm cu o variantă foarte infecţioasă a virusului, o variantă care trezeşte îngrijorare, care se răspândeşte mai repede decât orice variantă înregistrată în trecut”, a spus premierul statului Victoria, James Merlino, transmite Reuters.

„Dacă nu se întâmplă ceva drastic, aceasta (n.r. varianta indiană) va deveni de necontrolat”, a mai precizat acesta.

Merlino a declarat că au fost identificaţi peste 10.000 de contacţi primari şi secundari care vor intra în carantină, se vor testa şi autoizola. „Numărul va continua să crească şi să se schimbe”, a mai adăugat premierul.

Numărul nou de infecţii, detectate în Melbourne la începutul acestei săptămâni, a ajuns la 26, după ce 12 cazuri noi au fost descoperite peste noapte. Numărul locurilor expuse la virus, care s-ar putea transforma în focare, a ajuns la peste 150, în Austrlia.

Ce măsuri s-au reintrodus

În timpul carantinei, care va începe joi, ora locală 23:59, până în 3 iunie, oamenii vor putea să-şi părăsească locuinţele doar pentru treburi esenţială, precum mersul la muncă, la medic, la cumpărături, pentru a face exerciţii fizice şi pentru a merge la vaccinare anti-COVID.

Mai mullţi contacţi ai persoanelor infectate au mers în locuri aglomerate, inclusiv pe stadioane sau în mall-uri. Astfel, există îngrijorarea că se va produce o creştere mare de cazuri, cu doar câteva zile înainte de sezonul rece.

Celelalte state din Australia au impus reguli mai dure de intrare în zonele lor pentru călătorii care vin din Victoria.

Australia de Vest şi Tasmania nu mai permit rezidenţilor din Victoria să intre în statele lor. De asemenea, aceeaşi măsură a fost luată şi în Australia de Sud. În ceea ce priveşte călătorii din Victoria care ajung în Teritoriul de Nord şi Queensland, aceştia trebuie să stea în carantină timp de două săptămâni.

Carantina vine la doar câteva zile după ce autorităţile au reinstalat unele măsuri de protecţie pentru Melbourne, limitând dimensiunea adunărilor şi reintroducând obligativitatea purtării măştilor în toate spaţiile închise, până în data de 4 iunie.

Primul caz de infectare cu tulpina indiană

Oficialii au făcut o analiză epidemiologică a focarului de COVID-19, primul în mai mult de trei luni. Astfel, aceştia au descoperit că infecţia a pornit de la un călător infectat cu varianta indiană a coronavirusului, deşi, în continuare, modul în care s-a transmis virusul este neclar.

Bărbatul din Victoria a fost testat negativ pentru COVID-19, după o perioadă de carantină în Australia de Sud, a zburat în Melbourne, însă a fost confirmat cu coronavirus la doar şase zile după ce a ajuns.

Victoria s-a confruntat cu una dintre cele mai stricte şi mai lungi perioade de carantină, anul trecut, pentru a face faţă unui al doilea val de COVID-19 care a omorât peste 800 de persoane, reprezentând 90% din numărul total de decese din Australia, de la începutul pandemiei.

Anchetele epidemiologice, carantina şi distanţarea socială au ajutat Ausralia să-şi menţină cazurile de COVID-19 la un număr relativ mic, cu doar 30.000 de cazuri şi 910 decese, de la începutul pandemiei şi până în prezent.

CITEŞTE AICI: Două doze de vaccin Pfizer sau AstraZeneca, eficiente şi împotriva tulpinii indiene a coronavirusului - STUDIU

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici