Casa Albă aprobă intensificarea raidurilor aeriene în Afganistan, pe fondul ofensivei talibanilor. Militari americani nu vor fi implicaţi direct în confruntări

Preşedinţia Statelor Unite a aprobat planuri care prevăd extinderea autorităţii armatei americane în sensul multiplicării raidurilor aeriene în Afganistan, pe fondul ofensivei insurgenţilor talibani, afirmă oficiali americani citaţi de ABC News.

542 afișări
Imaginea articolului Casa Albă aprobă intensificarea raidurilor aeriene în Afganistan, pe fondul ofensivei talibanilor. Militari americani nu vor fi implicaţi direct în confruntări

Casa Albă aprobă intensificarea raidurilor aeriene în Afganistan, pe fondul ofensivei talibanilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Măsura, care va permite raiduri aeriene pentru susţinerea operaţiunilor armatei afgane, a fost salutată de Administraţia prooccidentală de la Kabul.

Pentagonul a dat asigurări că cei 9.800 de militari americani din Afganistan nu vor fi implicaţi direct în confruntări militare.

Decizia, care intervine pe fondul intensificării ofensivei rebelilor talibani în sudul Afganistanului, este una sensibilă, dat fiind că preşedintele Barack Obama a promis reducerea implicării în conflictul afgan.

Talibanii au intensificat atacurile în provinciile afgane Helmand, Kandahar şi Uruzgan. Conform unui bilanţ al Naţiunilor Unite, 3.545 de civili au fost ucişi, iar alţi 7.457 au fost răniţi în atacuri talibane în anul 2015.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici