Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice: Misiunea NATO în Afganistan, extinsă după 2016

Miniştrii de Externe ai statelor-membre NATO au fost de acord să extindă misiunea din Afganistan dincolo de 2016, a anunţat, vineri, Jens Stoltenberg, Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, în cadrul conferinţei de presă de la finalul reuniunii ministeriale, potrivit site-ului NATO.

506 afișări
Imaginea articolului Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice: Misiunea NATO în Afganistan, extinsă după 2016

Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice: Misiunea NATO în Afganistan, extinsă după 2016

"Forţele afgane dovedesc curaj, determinare şi profesionalim (...) dar Afganistanul continuă să se confrunte cu provocări majore în ceea ce priveşte securitatea. Din acest motiv, astazi, (vineri - n.red.) miniştrii au fost de acord să susţină misiunea Resolute Support dincolo de 2016," a declarat oficialul NATO.

Miniştrii au revizuit şi ajutorul financiar pentru forţele afgane de securitate, contribuţiile totale fiind de peste 1,4 miliarde de dolari.

"Sunt încrezător că la summit-ul de la Varşovia vom putea să anunţăm un angajament ferm de a countinua finanţarea forţelor afgane până în 2020. Acest lucru are o importanţă critică pentru capacitatea Afganistanului de a dezvolta forţe de securitate sustenabile şi pentru a asigura un climat de securitate pe termen lung în Afganistan," a mai spus Stoltenberg.

Ministrul afgan de Externe şi-a exprimat aprecierea pentru decizia NATO de a continua susţinerea Afganistanului.

De la 1 ianuarie 2015, prin misiunea Resolute Support, aliaţii NATO şi statele partenere continuă instruirea, consilierea şi sprijinirea forţelor afgane de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici