Cazul SKRIPAL. Rusia doreşte să-i identifice rapid pe suspecţi - doi agenţi GRU - şi cere asistenţă din partea Marii Britanii

Autorităţile din Rusia doresc să identifice rapid cei doi cetăţeni acuzaţi de otrăvirea fostului agent secret Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, şi speră să primească asistenţă din partea Marii Britanii, a declarat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, relatează TASS.

2808 afișări
Imaginea articolului Cazul SKRIPAL. Rusia doreşte să-i identifice rapid pe suspecţi - doi agenţi GRU - şi cere asistenţă din partea Marii Britanii

Cazul SKRIPAL. Rusia doreşte să-i identifice rapid pe suspecţi - doi agenţi GRU - şi cere asistenţă din partea Marii Britanii

„Nu este necesar să afăm cine sunt aceşti oameni, dacă sunt cetăţeni. Acest lucru trebuie stabilit. Vrem să facem acest lucru cât de rapid posibil, în mod eficient, de aceea solicităm din nou Marii Britanii să ajute la identificarea acestora”, a declarat Maria Zakharova.

„Dacă Marea Britanie refuză să facă acest lucru, procesul va dura mai mult”, a adăugat aceasta.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că Rusia nu are niciun motiv să îi investigheze pe cei doi suspecţi în atacul neurotoxic din Salisbury, Alexander Petrov şi Ruslan Boshirov, deoarece Marea Britanie nu a cerut asistenţă.

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operaţiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofiţeri din cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU). Moscova a criticat dur acuzaţiile Londrei privind presupusa implicare a conducerii statului rus în atacul neurotoxic de la Salisbury.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici