Cazul submarinului argentinian dispărut | La scurt timp după dispariţie, a fost detectată o explozie

Sunetul anormal detectat în Oceanul Atlantic de Sud la scurt timp după dispariţia submarinului argentinian ARA San Juan se confirmă a fi "caracteristic unei explozii", au anunţat joi autorităţile navale din Argentina, relatează site-ul agenţiei Reuters.

6375 afișări
Imaginea articolului Cazul submarinului argentinian dispărut | La scurt timp după dispariţie, a fost detectată o explozie

O explozie a fost detectată în zona în care submarinul argentinian a dispărut

Enrique Balbi, purtător de cuvânt al forţelor navale argentiniene, a precizat că explozia din 15 noiembrie a fost "anormală, singulară, scurtă, violentă şi fără o natură nucleară".

Informaţia privind explozia a fost primită joi dimineaţă, după un raport separat trimis de către SUA privind o "anomalie hidro-acustică" în aproximativ aceeaşi zonă şi acelaşi interval de timp în care echipajul submarinului a trimis ultimul semnal sonor.

Marina argentiniană nu are suficiente informaţii pentru a stabili cauza exploziei sau dacă submarinul a fost atacat.

Autorităţile argentiniene, susţine de către Marina Statelor Unite, continuă operaţiunile de căutare şi salvare în Oceanul Atlantic. Chiar dacă submarinul ar fi intact, cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru câteva zile.

Ultima locaţie confirmată a submarinului ARA San Juan a fost la 432 de kilometri de coasta sudică a Argentinei, în cursul săptămânii trecute. Submarinul construit în Germania a fost scos din lucru câţiva ani, din cauza unor probleme tehnice, dar şi-a reluat activitatea în 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici