Premierul Spaniei susţine că va discuta cu toate forţele politice din Catalonia, după alegerile regionale. Apelul adresat afaceriştilor spanioli

Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei, a declarat, miercuri, că după alegerile regionale din Catalonia ce vor avea loc în luna decembrie va discuta cu toate partidele politice legitime, adăugând că acest scrutin are menirea de a rezolva criza politică, informează site-ul postului France 24.

919 afișări
Imaginea articolului Premierul Spaniei susţine că va discuta cu toate forţele politice din Catalonia, după alegerile regionale. Apelul adresat afaceriştilor spanioli

Premierul Spaniei susţine că va discuta cu toate forţele politice din Catalonia, după alegerile regionale. Apelul adresat afaceriştilor spanioli

”După alegeri, dincolo de ce spun urnele, voi rămâne premierul tuturor şi voi discuta cu toată lumea. În acelaşi timp, le voi cere tuturor să respecte cadrul constituţional şi legal”, a afirmat premierul spaniol, adăugând că este dispus să poarte negocieri cu toate formaţiunile ce vor câştiga legitimitate prin alegeri.

În cadrul unei reuniuni cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, Rajoy a atras atenţia că recenta criză a generat plecarea din regiune a peste 2.700 de întreprinderi.

”Nu mai retrageţi întreprinderi din Catalonia”, le-a cerut Rajoy oamenilor de afaceri spanioli.

Declaraţiile lui Rajoy au fost făcute în contextul în care în presa internaţională au apărut informaţii cu privire la Guvernul Spaniei, care ar analiza posibilitatea de a acorda mai multă autonomie fiscală regiunii Catalonia, în eforturile de a detensiona criza constituţională apărută după ce liderii catalani au proclamat independenţa.

Oficiali guvernamentali de rang înalt de la Madrid au declarat pentru cotidianul britanic The Guardian că, deşi în cadrul Partidului Popular se menţine atitudinea reticentă faţă de viitoare referendumuri separatiste, există voinţa politică de a iniţia discuţii pe tema unui plan fiscal destinat regiunii Catalonia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici