Ce femeie va fi preşedinte în Statele Unite după culoarul creat de Hillary Clinton? Top 6 femei cu şanse - FOTO

Hillary Clinton intră în instoria SUA ca femeia care s-a aflat cel mai aproape de funcţia de Preşedinte al Statelor Unite. Însă, în ciuda aşteptărilor, doar 54% dintre femei au votat pentru ea, în timp ce 42% au votat pentru candidatul republican, Donald Trump.

6195 afișări
Imaginea articolului Ce femeie va fi preşedinte în Statele Unite după culoarul creat de Hillary Clinton? Top 6 femei cu şanse - FOTO

Ce femeie va fi preşedinte din Statele Unite după culoarul creat de Hillary Clinton? Top 6 femei cu şanse

Campania a fost încărcată de acuzaţii de sexism de ambele părţi. Votanţii lui Trump o acuzau pe Clinton care se aşteaptă să fie votată doar pentru că este femeie, în timp ce democraţii condamnau comportamentul misogin a lui Trump. Aceste alegeri au adus în prin plan rolul femeilor în politica actuală, iar faptul că Clinton a câştigat votul popular arată că americanii, cel puţin majoritatea lor, nu au o problemă cu un preşedinte femeie. După victoria lui Trump, mulţi s-au întrebat când va fi aleasă prima femeie preşedinte, dar şi cine va fi aceasta. Ziarul Independent a prezintat saşe femei care ar putea candida, cu şanse de reuşită, la următoarele alegeri prezidenţiale din America.

Kamala Harris

 

Demorcata Kamala Harris, procurorul general al statului California, este una din cele mai cunoscute femei alese în Senatul American. În vârsta de 52, Harris este prietenă cu Barack Obama. Mama sa este o imigrantă indiancă, dar şi un cercetor care a studiat cancerul, iar tătăl său este un economist cu origini jamaicane. Harris este la origine avocat. Este a doua femeie de culoare care va face parte din Senat, dar şi prima indiancă-americană.

Elizabeth Warren

 

Elizabeth Warren a candidat pentru funcţia de candidat al partidului democrat la alegerile din 2016. Popularitatea ei printre americani a crescut după ce a contribuit la înfiinţarea Biroului pentru protecţia financiară a clientului, al cărui scop este de a proteja americanii de abuzurile băncilor. Este cunoscută pentru legăturile sale tensionate cu Wall Street.

Michelle Obama

 

 

Soţia preşedintelui Barack Obama se bucură de o popularitate tot mai mare în rândul americanilor, mulţi sugerând că ar trebui să urmeze exemplul lui Hillary, şi ea fostă soţie de preşedinte, şi să candideze la prezidenţiale în 2020. Discursurile ei au fost bine primite de public, Michelle fiind o persoană carismatică care în ochii electoratului american a rămas consecventă în păreri. Discursul său despre tratamentul aplicat femeilor de către Donald Trump a fost considerat de mulţi„ cel mai de efect discurs politic de la Ronald Regan încoace“.

Kristen Gillibrand

 

Senatoarea de 49 de ani din New York, Kristen Gillibrand, este o apropiată a lui Hillary şi mulţi au crezut ca va candida la prezidenţialele din 2016. Cartea ei de memorii „De pe margine“ a avut o introducere scrisă chiar de Hillary Clinton şi s-a concentrat pe importanţa femeilor în politică.

Susana Martinez

O femeie preşedinte nu trebuie să vină neapărat din Partidul Democrat. Republicana Susana Martinez, guvernatorul statului New Mexico, a fost în cărţi pentru postul de vice preşedinte al candidatului republican la preşedinţie. După ce a ales să-l susţină pe Marco Rubio, în locul lui Donald Trump, Martinez a fost atacată public de Trump. Totuşi după ce Rubio a ieşit din cursă ea a făcut tot ce a putut ca Partidul Republican să câştige alegerile.

Carly Fiorina

Fiorina, fostul director general al multinaţionalei Hewlett-Packard, a fost singura femeie în cursa pentru candidatul prezidenţial a Partidului Republican.  A fost o contracandidată importantă a lui Trump, dându-i replici dure când acesta a făcut afirmaţii sexiste la adresa ei. A fost propunerea lui Ted Cruz pentru funcţia de vice-preşedinte, înainte ca acesta să se retragă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici