Ce i-a trasmis Putin la telefon preşedintelui finlandez după anunţul privind aderarea la NATO

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus sâmbătă omologului său finlandez Sauli Niinisto că renunţarea la neutralitate şi aderarea la NATO ar fi o greşeală care ar putea afecta relaţiile dintre cele două ţări, a anunţat Kremlinul.

13664 afișări
Imaginea articolului Ce i-a trasmis Putin la telefon preşedintelui finlandez după anunţul privind aderarea la NATO

Ce i-a trasmis Putin la telefon preşedintelui finlandez după anunţul privind aderarea la NATO

Cele două ţări au declarat că preşedinţii lor au vorbit la telefon la două zile după ce Finlanda şi-a declarat intenţia de a se alătura NATO. Moscova a descris acest lucru ca fiind o ameninţare la adresa securităţii care va necesita un răspuns, dar nu a precizat cum.

Kremlinul: "Vladimir Putin a subliniat că abandonarea politicii tradiţionale de neutralitate militară ar fi o greşeală, deoarece nu există ameninţări la adresa securităţii Finlandei. O astfel de schimbare în politica externă a ţării ar putea avea un impact negativ asupra relaţiilor ruso-finlandeze".

Moscova a descris convorbirea ca fiind un "schimb sincer de opinii".

Niinisto a declarat: "Conversaţia a fost directă şi s-a desfăşurat fără agravări. Evitarea tensiunilor a fost considerată importantă".

Este de aşteptat ca cererea de aderare a Finlandei să fie urmată de o mişcare similară din partea Suediei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici