CEDO cere Ucrainei să le ofere condiţii de siguranţă unor imigranţi din Orientul Mijlociu

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a cerut, marţi, Administraţiei de la Kiev să îi transfere într-o zonă sigură pe doi imigranţi clandestini capturaţi în Odesa, în apropierea frontului cu Rusia, în condiţiile în care organizaţii nonguvernamentale au denunţat mai multe cazuri similare.

331 afișări
Imaginea articolului CEDO cere Ucrainei să le ofere condiţii de siguranţă unor imigranţi din Orientul Mijlociu

"Guvernul ucrainean ar trebui să îi transfere imediat pe solicitanţii de azil într-o zonă mai sigură a ţării şi să aplice toate măsurile necesare pentru a le garanta securitatea în contextul conflictului aflat în curs", anunţă Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) printr-o decizie emisă marţi, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Monde.

"Unul dintre solicitanţii de azil, de origine palestiniană, a fost eliberat imediat, dar celălalt rămâne în arest", a declarat avocata imigranţilor clandestini, Daria Sartori, fără a dezvălui naţionalitatea celui de-al doilea.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului fusese sesizată în procedură de urgenţă în legătură cu situaţia imigranţilor deţinuţi de autorităţile ucrainene. Organizaţii nonguvernamentale de profil au denunţat mai multe cazuri de imigranţi clandestini deţinuţi în Ucraina.

În acest context, CEDO cere autorităţilor ucrainene să ofere până pe 30 mai informaţii despre condiţiile în care sunt deţinuţi imigranţii clandestini capturaţi şi modalităţile prin care sunt protejaţi de confruntările militare ucraineano-ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici