Cel puţin 13 persoane au fost rănite în urma unor confruntări între imigranţi, produse în orăşelul francez Calais

Cel puţin 13 persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unor confruntări produse joi după-amiază în terminalul portuar Calais, situat în nordul Franţei, între imigranţi extracomunitari, informează cotidianul Le Figaro.

551 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 13 persoane au fost rănite în urma unor confruntări între imigranţi, produse în orăşelul francez Calais

Cel puţin 13 persoane au fost rănite în urma unor confruntări între imigranţi produse în orăşelul francez Calais

Potrivit Parchetului judiciar din zona Boulogne-sur-Mer, în confruntări au fost implicaţi aproximativ 100 de imigranţi afgani şi africani care au folosit bare metalice şi arme de foc.

Patru imigranţi au fost răniţi prin împuşcare, prezentând risc vital, au declarat surse locale.

Ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, se va deplasa la locul incidentelor.

Mii de imigranţi extracomunitari aşteaptă în apropierea terminalului portuar Calais oportunităţi pentru a ajunge clandestin în Marea Britanie.

Violenţele au avut loc în zona Centrului medical din Calais şi în localitatea Marck, situată în apropiere. "Circa 100 de imigranţi africani înarmaţi cu bâte şi bare metalice au atacat un grup de 20 de afgani. Forţele de ordine au intervenit pentru protejarea afganilor de imigranţi din Eritreea", precizează Prefectura din Calais.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici