Cel puţin 15 morţi şi dispăruţi în Japonia, după trecerea taifunului Roke - FOTO

Taifunul Roke, care a traversat Japonia miercuri, s-a soldat cu cel puţin 15 morţi şi dispăruţi, potrivit unui bilanţ provizoriu care ar putea creşte, au anunţat joi autorităţile şi presa.

319 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi şi dispăruţi în Japonia, după trecerea taifunului Roke - FOTO

Cel puţin 15 morţi şi dispăruţi în Japonia, după trecerea taifunului Roke (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest taifun violent a provocat ploi foarte puternice, însoţite de rafale de vânt de peste 200 de kilometri pe oră, cauzând inundaţii şi perturbând transporturile.

Venit din Oceanul Pacific prin sud, acest ciclon a atins Japonia în centru, înainte de a se îndrepta spre nord-est, afectând Nagoya, Tokyo şi regiunea Tohoku (nord-est), deja devastată de seismul urmat de un tsunami la 11 martie.

În Tohoku, poliţia a descoperit joi dimineaţă corpul unei femei de 65 de ani, a cărei casă a fost luată de o alunecare de teren, în prefectura Iwate. Doi angajaţi ai reţelei de canalizare din oraşul Sendai sunt daţi dispăruţi.

Două cadavre, între care cel al unei centenare, au fost găsite în prefectura Shizuoka (centru).

În total, zece persoane au murit, cinci sunt date dispărute, iar câteva sute au fost rănite, potrivit datelor prezentate de televiziunea publică NHK şi de agenţia de presă Jiji.

Înainte de a părăsi teritoriul, Roke a evoluat în zona centralei nucleare accidentate Fukushima (la 220 de kilometri nord-est de Tokyo), unde lucrările în curs au fost suspendate temporar.

Compania care exploatează centrala, Tokyo Electric Power (TEPCO), a informat că nu au fost constatate pagube din cauza taifunului în acest complex atomic, unde au fost luate diverse măsuri de protecţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici