Cel puţin 20 de mineri au murit şi alţi 17 sunt blocaţi în subteran într-o mină din China

Cel puţin 20 de mineri au murit şi alţi 17 sunt blocaţi în subteran, într-o mină de cărbune din centrul Chinei, în urma unei explozii produse sâmbătă, a anunţat Guvernul chinez.

17 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 de mineri au murit şi alţi 17 sunt blocaţi în subteran într-o mină din China

Cel puţin 20 de mineri au murit şi alţi 17 sunt blocaţi în subteran într-o mină din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile locale au declanşat operaţiuni de salvare după explozia provocată de o acumulare de gaze în mina aflată în provincia Henan, a precizat agenţia China Nouă.

Peste 275 de mineri se aflau în subteran în momentul producerii exploziei, iar 239 dintre aceştia au reuşit să ajungă la suprafaţă, conform Agenţiei naţionale pentru securitatea muncii.

Mina, situată în localitatea Yuzhou, este deţinută de compania publică China Power Investment şi de o altă firmă, a precizat China Nouă.

Minele chineze sunt considerate unele dintre cele mai periculoase din lume. Conform statisticilor oficiale, anul trecut au murit în accidente miniere 2.631 de persoane, însă organizaţiile independente apreciază că bilanţul este mult mai mare, deoarece producerea multor accidente nu este dezvăluită, pentru evitarea închiderii minelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici