Cel puţin 26 de morţi în SUA şi Canada din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

Cel puţin 26 de persoane au murit săptămâna trecută în Statele Unite şi Canada din cauza unor incidente legate de vreme, majoritatea deceselor fiind înregistrate în statul Tennessee, în sud-estul SUA, relatează CNN.

287 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 26 de morţi în SUA şi Canada din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

Cel puţin 26 de morţi în SUA şi Canada din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (Imagine: captură video)

Agenţia pentru gestioarea situaţiilor de urgenţă din Tennessee a anunţat moartea a 21 de persoane, dintre care 11 au murit de hipotermie, iar altele în accidente rutiere grave. Un pacient care avea nevoie de dializă a decedat după ce nu a putut primi tratament.

În Boston, un bărbat a murit în urma unui infarct în timp ce curăţa zăpada, a declarat primarul oraşului, Martin Walsh. În North Carolina, o tânără în vârstă de 19 ani a murit într-un accident provocat de condiţiile meteorologice nefavorabile, a declarat guvernatorul statuluim, în timp ce în New Hampshire, o femeie a murit de hipotermie într-o zonă cunoscută pentru drumeţii, potrivit oficialilor statului.

În Toronto, în sudul Canadei, poliţia a anunţat că un copil în vârstă de trei ani a murit după ce a ieşit singur din casă purtând doar un tricou şi cizme.

Statele Unite se confruntă că temperaturi extrem de scăzute, care afectează aproape teritoriul ţării, din Minnesota până în Texas.

Vântul rece va scădea temperaturile până la minus 40 de grade Celsius în North Dakota şi Minnesota, în timp ce la Chicago se vor înregistra luni minus 28 de grade Celsius. Marţi sunt aşteptate minus 28 de grade Celsius la Boston, iar în New York şi Philadelphia minus 20 de grade Celsius.

În Texas este aşteptată lapoviţă, în timp ce în Kentucky stratul de zăpadă are o grosime considerabilă. Un magazin Walmart a fost evacuat şi închis pe o perioadă nedeterminată după ce angajaţii au descoperit fisuri în pereţi, provocate aparent de greutatea zăpezii de pe acoperiş, potrivit unei purtătoare de cuvânt a magazinului.

În plus, mii de călători au rămas blocaţi la sol duminică, 600 de zboruri cu plecare sau sosire în Statele Unite fiind anulate. Cele mai afectate aeroporturi sunt cele din Denver, Philadelphia şi New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici