Cel puţin 44 morţi şi peste 90 de răniţi, după două atentate comise la Bagdad

Cel puţin 44 de persoane au fost ucise, iar peste 90 au fost rănite în urma a două atentate comise, marţi, la Bagdad, informează Reuters online, citând surse medicale şi din cadrul poliţiei.

736 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 44 morţi şi peste 90 de răniţi, după două atentate comise la Bagdad

Cel puţin 23 morţi şi peste 40 de răniţi, după două atentate comise la Bagdad (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Bilanţul precedent era de 23 de morţi şi peste 40 de răniţi.

Un atentat comis într-o piaţă din districtul al-Shaab, în zona de nord a capitalei irakiene, a cauzat decesul a 38 persoane, iar peste 70 de persoane au fost rănite, în timp ce şase persoane au fost ucise, iar alte 21 rănite, în urma exploziei unei maşini-capcană în cartierul al-Rasheed, din sudul Bagdadului.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului Operaţional Bagdad a declarat că atacatorul responsabil pentru atentatul din districtul al-Shaab a detonat o vestă cu explozibil, coordonat cu o bombă plasată dinainte în zonă. Primele informaţii au relevat că atacatorul era o femeie, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Cele două atacuri nu a fost încă revendicate, însă, în ultima săptămână, militanţii reţelei teroriste Stat Islamic au revendicat o serie de atentate sângeroase în zona capitalei irakiene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici