Cele două femei acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam au pledat nevinovate

Două femei acuzate de asasinarea lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, au pledat nevinovate în faţa unei instanţe din Malaysia, luni, în condiţiile în care riscă pedeapsa cu moartea dacă vor fi condamnate, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

1709 afișări
Imaginea articolului Cele două femei acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam au pledat nevinovate

Cele două femei acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam au pledat nevinovat

Indoneziana Siti Aisyah şi vietnameza Doan Thi Huong au fost inculpate în dosarul uciderii lui Kim Jong-Nam, care a murit la 13 februarie pe aeroportul din Kuala Lumpur, după ce a fost expus unui agent neurotoxic clasificat drept armă de distrugere în masă de către ONU.

Cele două femei au fost surprinse în timp ce l-au agresat pe Kim Jong-Nam în incinta aeroportului, nord-coreeanul fiind afectat de o paralizie foarte gravă la 20 de minute după incident. Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere arată cum una dintre femei îl stropeşte pe Kim Jong-Nam cu o substanţă pe faţă.

Siti Aisyah susţine că nu ştia că are o substanţă periculoasă când a intrat în contact cu Kim Jong-Nam şi credea că participă la o emisiune de televiziune cu camera ascunsă.

Potrivit avocatului apărării, femeia în vârstă de 25 de ani a fost recrutată într-un bar din Kuala Lumpur, la începutul lunii ianuarie, de către un bărbat nord-coreean pentru a juca într-o emisiune de umor. De-a lungul mai multor zile, Siti Aisyah a aplicat ulei şi sos de piper asupra mai multor persoane aflate în mall-uri, hoteluri şi aeroporturi, fiind plătită cu sume între 100 şi 200 de dolari pentru fiecare videoclip.

Serviciile de informaţii sud-coreene susţin că asasinarea lui Kim Jong-Nam a fost plănuită din ordinele liderului nord-coreean Kim Jong-Un. Mai mulţi nord-coreeni suspectaţi de implicare în această crimă au părăsit Malaysia în ziua atacului, iar alţii au fost lăsaţi să plece mai târziu în baza unui acord diplomatic cu Phenianul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici