Cele două persoane ucise în atacul terorist din Bruxelles ar fi cetăţeni suedezi

Primele informaţii care apar după atacul din Bruxelles arată că cele două persoane ucise ar fi doi suedezi, posibil doi fani, în condiţiile în care în această seară se joacă meciul Belgia-Suediam, potrivit La Stampa. Atentatorul îşi revendică afilierea la Isis şi ar fi strigat „Allahu akbar”.

861 afișări
Imaginea articolului Cele două persoane ucise în atacul terorist din Bruxelles ar fi cetăţeni suedezi

Cele două persoane ucise în atacul terorist din Bruxelles ar fi cetăţeni suedezi

Potrivit primelor informaţii citate de La Stampa, victimele atacului din capitala Belgiei ar fi doi suedezi, posibil fani ai naţionalei suedeze, în condiţiile în care în această seară se joacă meciul Belgia-Suedia.

Martori citaţi de Le Soir au relatat că au văzut un bărbat înarmat, cu o jachetă portocalie, fugind pe un scuter.

Acesta ar fi tras în holul unei clădiri şi apoi asupra a două persoane aflate într-un taxi, pe bulevardul du Neuvième de Ligne şi Sainctelette.

Printre cei prezenţi se afla întâmplător şi ministrul de externe Didier Reynders.

„Totul indică un atac antisemit”, a declarat ministrul de interne Joelle Milquet.

Belgia a ridicat nivelul de alertă la patru, nivelul maxim, în urma focurilor de armă din centrul Bruxellesului, în urma cărora cel puţin două persoane au murit. De asemenea, securitatea a fost întărită în jurul stadionului unde are loc meciul dintre Belgia şi Suedia.

Într-o înregistrare video difuzată pe internet, atacatorul şi-a revendicat afilierea la Statul Islamic şi s-a lăudat că îi va ucide pe necredincioşi. În discursul său foarte violent în limba arabă, teroristul spune că a împuşcat două persoane pentru „a-i răzbuna pe musulmani şi că trăim şi murim pentru religia noastră”. Acest lucru a fost relatat de site-ul belgian Sudinfo, care afirmă că pe lângă cei doi morţi au fost şi mulţi răniţi.

Bărbatul ar fi strigat „Allahu akbar” şi a tras în toate direcţiile în timp ce cobora de pe scuter cu o armă de tip Kalaşnikov.

„Potrivit informaţiilor noastre, cele două victime sunt cetăţeni suedezi şi purtau tricouri suedeze, întrucât în această seară are loc meciul Belgia-Suedia. Suspectul a fugit pe un scuter. Mai devreme, Slayem Slouma (numele său în videoclip - n.r.) scrisese un mesaj despre copilul musulman înjunghiat duminică la Chicago, explicând că dacă ar fi fost creştin, „am fi numit-o terorism şi nu o crimă brutală”.

Suspectul nu a fost încă arestat.

Potrivit site-ului „SudInfo La Capitale”, presupusul autor al atacului s-a filmat revendicându-şi apartenenţa la Isis şi lăudându-se că a ucis necredincioşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici