Cererile de azil în Germania sunt procesate mai greu din cauza numărului lor în creştere

Numărul în creştere al cererilor de azil în Germania au generat un timp mai mare de aşteptare din partea imigranţilor pentru procesarea solicitărilor lor, relatează site-ul postului de radio Deutsche Welle.

243 afișări
Imaginea articolului Cererile de azil în Germania sunt procesate mai greu din cauza numărului lor în creştere

Cererile de azil în Germania sunt procesate mai greu din cauza numărului lor în creştere

Persoanele care au cerut azil în Germania trebuie să aştepte mai mult timp pentru a afla dacă vor avea voie să rămână în această ţară, a anunţat grupul de presă german Funke, citând date ale Ministerului de Interne.

În anul 2016, solicitanţii de azil erau nevoiţi să aştepte în medie aproximativ 7 luni pentru a afla dacă cererea lor va fi acceptată. În 2015 în schimb, Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) avea nevoie în medie de doar circa 5 luni pentru a procesa cereri de azil.

"Este total inacceptabil pentru cei afectaţi şi o mare povară asupra integrării", a declarat Ulla Jelpke, purtătorul de cuvânt pe politici domesticeal partidului Stânga.

Datele au fost colectate drept răspuns la o cerere parlamentară formulată de Jelpke şi partidul său.

Numărul persoanelor care au fost nevoite să aştepte mai mult pentru decizia privind cererea lor de azil este de asemeena în creştere: la finalul anului 2016, aproximativ 59.000 de solicitanţi de azi aşteptau mai mult de un an pentru o decizie, în timp ce la finalul lui 2015, numărul persoanelor aflate în această situaţie era doar de 46.000.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici