Cetăţeni străini, inclusiv din Statele Unite, arestaţi în Serbia pentru acces neautorizat în baze militare

Opt cetăţeni străni, inclusiv doi americani, au fost arestaţi preventiv în Serbia după ce au încercat să pătrundă în mod neautorizat ori să fotografieze unităţi militare, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3396 afișări
Imaginea articolului Cetăţeni străini, inclusiv din Statele Unite, arestaţi în Serbia pentru acces neautorizat în baze militare

Cetăţeni străini, inclusiv din Statele Unite, arestaţi în Serbia pentru acces neautorizat în baze militare

Doi cetăţeni americani şi doi ucraineni sunt acuzaţi că au folosit o dronă pentru a fotografia sediul Serviciului sârb de informaţii militare, situat în centrul oraşului Belgrad.

Într-un alt incident, produs în oraşul Novi Sad, în nordul Serbiei, un britanic şi un afgan au fost surprinşi în timp ce încercau să intre într-o unitate militară, au declarat surse citate de agenţia Tanjug.

Doi tineri din Spania care formează un cuplu au fost arestaţi în localitatea Fruska Gora după ce au încercat să intre într-un depozit militar.

Tatjana Sekulici, purtătorul de cuvânt al Parchetului General din Serbia, a declarat că a fost iniţiată o investigaţie. "Încercăm să aflăm ce s-a întâmplat, deocamdată nu au fost formulate acuzaţii penale", a declarat ea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici