China acuză NATO că „provoacă în mod constant confruntări şi probleme”

Reprezentanţii Ministerului de Externe din China susţin că NATO că „provoacă în mod constant confruntări şi probleme”. Replica a venit după ce ministrul britanic de externe Liz Truss a criticat refuzul Chinei de a condamna invazia Rusiei în Ucraina.

13720 afișări
Imaginea articolului China acuză NATO că „provoacă în mod constant confruntări şi probleme”

China acuză NATO că „provoacă în mod constant confruntări şi probleme”

Întrebat dacă China este îngrijorată de faptul că relaţiile sale cu Marea Britanie şi Europa sunt afectate, purtătorul de cuvânt Wang Wenbin a declarat că ţările ar trebui să se uite la Carta ONU şi „nu la regulile de familie ale unor clişee sau grupuri".

De asemenea, el a atacat NATO, spunând că alianţa militară occidentală „ar fi trebuit să facă un bilanţ al situaţiei şi să facă ajustările necesare" după încheierea Războiului Rece.

„Cu toate acestea, NATO s-a agăţat de mult timp de vechiul concept de securitate, s-a angajat în confruntări în bloc şi a devenit un instrument pentru ca anumite ţări să caute hegemonia. NATO pretinde că este o organizaţie defensivă, dar în realitate creează în mod constant confruntări şi probleme", a spus Wang Wenbin.

China a refuzat în mod repetat să condamne invazia Rusiei, deşi a cerut încetarea violenţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici