“China ne-a creat pagube de 6,5 trilioane de dolari”. Marea Britanie calculează totul într-un raport surprinzător despre coronavirus

  • Daunele ar trebui să fie de cel puţin 3,2 lire sterline / 6,5 trilioane de dolari, potrivit raportului
  • Ministerul de Externe al Chinei susţine că raportul ridică pretenţii speculative şi nefondate
  • Virusul a provocat până în prezent 64.747 de decese şi 1.203.143 de îmbolnăviri
4963 afișări
Imaginea articolului “China ne-a creat pagube de 6,5 trilioane de dolari”. Marea Britanie calculează totul într-un raport surprinzător despre coronavirus

“China ne-a creat pagube de 6,5 trilioane de dolari”. Sursa Profimedia

Un nou raport realizat de Marea Britanie cuprinde suficiente dovezi pentru ca Beijingul să fie trimis în judecată şi să plătească daunele economice de trilioane de dolari pentru că a ascuns gravitatea epidemiei de coronavirus. Virusul a provocat până în prezent 64.747 de decese şi 1.203.143 de îmbolnăviri.

Raportul spune că daunele ar trebui să fie de cel puţin 3,2 lire sterline / 6,5 trilioane de dolari cheltuite de naţiunile G7 care îşi propulsează economiile interne pentru a acoperi cheltuielile după ce guvernele şi-au forţat cetăţenii să rămână acasă, potrivit Sydney Morning Herald.

 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, susţine că raportul ridică pretenţii speculative şi nefondate. El spune că virusul a fost adus la Wuhan de către armata Statelor Unite şi că nu a pornit din pieţele de animale sălbatice vii, ţinute captive împreună.

Reglementările internaţionale privind sănătatea spun că naţiunile trebuie să monitorizeze şi să partajeze datele referitoare la răspândirea, gravitatea şi transmiterea oricăror agenţi patogeni cu potenţial contagios la nivel internaţional. Însă, China a raportat boala la Organizaţia Mondială a Sănătăţii abia pe 31 decembrie şi a spus că nu există dovezi de transmitere de la om la om. Medicii care au descoperit virusul, inclusiv Li Wenliang, au fost mustraţi pentru alertarea nefondată a populaţiei.

Potrivit raportului, China poate fi adusă în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie şi a Curţii Permanente de Arbitraj, a Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi ar putea primi sancţiuni comerciale fără precedent din partea Convenţiei Naţiunilor Unite privind Drepturile de Transport pe Mare.

Autor: Bogdan Nicolai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici