China şi Coreea de Sud au convenit să intensifice cooperarea bilaterală

  • China şi Coreea de Sud au stabilit să intensifice cooperarea bilaterală în calităţile de "parteneri strategici"
  • Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va efectua o vizită în Coreea de Sud
  • Beijingul şi Seulul vor avea o abordare comună faţă de programul nuclear nord-coreean
1072 afișări
Imaginea articolului China şi Coreea de Sud au convenit să intensifice cooperarea bilaterală

China şi Coreea de Sud au convenit să intensifice cooperarea bilaterală

China şi Coreea de Sud au stabilit, joi, să intensifice cooperarea bilaterală, inclusiv prin programarea unei vizite a preşedintelui chinez, Xi Jinping, la Seul şi prin reluarea negocierilor pe tema programului nuclear nord-coreean, informează agenţia Reuters.
 
Wang Yi, consilier de stat responsabil de relalaţii externe în Administraţia Chinei, a sosit miercuri în Seul, după o vizită în Japonia. Oficialul chinez s-a întâlnit cu ministrul sud-coreean de Externe, Kang Kyung-Wha.
 
"Ambele părţi au stabilit să comunice activ pentru stabilizarea pandemiei Covid-19 şi pentru organizarea unei vizite a preşedintelui Chinei, Xi Jinping", a anunţat Ministerul de Externe de la Seul.
 
"Criza Covid-19 nu i-a putut învinge pe cetăţenii celor două ţări. Relaţiile bilaterale sunt din ce în ce mai puternice", a declarat Wang Yi, notând că vizita lui Xi Jinping la Seul va evidenţia eforturile "partenerilor strategici" pentru promovarea păcii şi stabilităţii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici