China sperie lumea, fiind considerată cea mai mare ameninţare în materie de securitate economică

China constituie cea mai mare ameninţare la adresa securităţii economice a Olandei, iar Rusia generează riscuri privind apărarea naţională, a anunţat luni Serviciul olandez de informaţii (AIVD), conform agenţiei Reuters.

2358 afișări
Imaginea articolului China sperie lumea, fiind considerată cea mai mare ameninţare în materie de securitate economică

China sperie lumea, fiind considerată cea mai mare ameninţare în materie de securitate economică

"Companii chineze şi instituţii de cercetare sunt, uneori, parteneri valoroşi ai instituţiilor olandeze. În acelaşi timp, China generează cea mai mare ameninţare la adresa securităţii economice a Olandei", a transmis luni Serviciul olandez de informaţii (AIVD).

"China utilizează atât investiţii legitime, cât şi spionaj digital, persoane infiltrate, investiţii sub acoperire şi exporturi ilegale. Companii olandeze, instituţii de învăţământ şi oameni de ştiinţă sunt în mod constant victime ale acţiunilor de acest fel", subliniază Serviciul olandez de informaţii (AIVD).

În acelaşi timp, Serviciul olandez de informaţii (AIVD) consideră Rusia o ameninţare majoră la adresa apărării naţionale a Olandei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
olanda,
china,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici