- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (19.03.2023, 07:49)
- Andrei Şerbănescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
China va reduce producţia de oţel şi în 2023 pentru a-şi atinge obiectivele ecologice
China va reduce din nou producţia anuală de oţel brut în 2023, potrivit unei persoane familiarizate cu decizia, marcând astfel al treilea an consecutiv în care guvernul a impus reducerea producţiei pentru a ţine în frâu emisiile de carbon, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.
428 afișări

China va reduce producţia de oţel şi în 2023 pentru a-şi atinge obiectivele ecologice
China este cel mai mare producător şi consumator de aliaj din lume, aspect care reprezintă coloana vertebrală a economiei sale industriale. De când producţia a atins un record de 1,053 miliarde de tone în 2020, aceasta a scăzut în fiecare an, înregistrând în prezent un nivel care depăşeşte cu puţin 1 miliard de tone. Sectorul este responsabil pentru aproximativ 15% din emisiile naţionale, al doilea după producţia de energie electrică.
Ca parte a planului, guvernul va interzice, de asemenea, noi capacităţi de fabricare a oţelului, potrivit sursei citate. Agenţia de planificare economică a Chinei, Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă, nu a oferit nicio declaraţie suplimentară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Celebrități de peste 90 de ani: Cum arătau atunci și cum arată acum?
-
Surpriză: Beethoven nu a fost otrăvit: hepatita şi alcoolul i-au provocat moartea
-
Infotrafic: trafic restricţionat din cauza unui incident pe A1, iar pe A2, A3 şi A4 este ceaţă
-
HOROSCOP Joi, 23 martie 2023. Taurul face paşi în direcţia greşită, Scorpionul are chef de schimbări vestimentare
În timp ce Beijingul continuă să recurgă la stimulente pe scară largă pentru a susţine creşterea economică, proporţia de oţel utilizat este în scădere pe măsură ce economia trece la o infrastructură mai puţin intensivă în privinţa uzului de metale. De asemenea, măsurile drastice luate de guvern pe piaţa imobiliară au afectat cererea de aliaj.
Unele dintre cele mai mari companii de minat din lume, de la BHP Group din Australia la Vale SA din Brazilia, se bazează pe oţelăriile din China pentru a consuma cantităţile mari de minereu de fier pe care le produc, astfel că o cerere mai mică este posibil să le afecteze veniturile. Atât BHP, cât şi compania minieră rivală Rio Tinto Plc au scăzut cu 1,1% la Londra.
Producţia chineză de oţel a urcat cu 5,6% în primele două luni ale anului, până la 169 de milioane de tone, deşi obiectivele relativ modeste ale Beijingului privind creşterea pentru 2023, dezvăluite la reuniunea legislativă anuală de la începutul lunii martie, au diminuat aşteptările privind o creştere semnificativă a cererii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe