Cine a comandat asasinarea preşedintelui din Haiti? Fost oficial din Ministerul Justiţiei, pe lista suspecţilor

  • Oficial columbian: Un fost oficial din Ministerul Justiţiei probabil a comandat asasinarea preşedintelui din Haiti.
  • Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat pe 7 iulie de un grup de comando format din mercenari străini.
1095 afișări
Imaginea articolului Cine a comandat asasinarea preşedintelui din Haiti? Fost oficial din Ministerul Justiţiei, pe lista suspecţilor

Un fost oficial din Ministerul Justiţiei probabil a comandat asasinarea preşedintelui din Haiti

Un fost oficial din cadrul Ministerului Justiţiei din Haiti, Joseph Felix Badio, ar fi putut comanda asasinarea preşedintelui Jovenel Moise, afirmă directorul Poliţiei din Columbia, generalul Jorge Vargas, citat de agenţia Reuters.

O investigaţie lansată de autorităţile de la Bogota privind implicarea unor cetăţeni columbieni în asasinat relevă că Joseph Felix Badio ar fi putut comanda asasinatul cu trei zile înainte de comiterea atacului, atribuit de autorităţile din Haiti unor mercenari străini.

„Cu câteva zile înainte, aparent trei, Joseph Felix Badio, fost oficial în cadrul Ministerului haitian al Justiţiei implicat în activităţile anticorupţie ale Serviciului general de informaţii, le-a cerut unor foşti militari columbieni, Duberney Capador şi German Rivera, să îl asasineze pe preşedintele statului Haiti", a afirmat directorul Poliţiei din Columbia, generalul Jorge Vargas.

„Noi oferim asistenţă cu tot ce putem în audierea cetăţenilor columbieni arestaţi în Haiti", a precizat Jorge Vargas.

Din grupul de asasini au făcut parte, conform datelor anchetatorilor, 26 de columbieni şi doi haitieni care au şi cetăţenie americană. Optsprezece columbieni au fost arestaţi, trei au fost împuşcaţi mortal în operaţiuni ale serviciilor de securitate haitiene, iar restul sunt daţi în urmărire.

Dimitri Herard, directorul Unităţii Generale de Securitate de la Palatul Prezidenţial Naţional din Haiti, a fost interogat joi la sediul Parchetului General şi a fost transferat în arest preventiv la o secţie de poliţie din oraşul Port-au-Prince.

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat pe 7 iulie de un grup de comando format din mercenari străini, conform anunţului premierului în funcţie, Claude Joseph, care a decretat starea de urgenţă. Autorităţile haitiene susţin că la operaţiune au participat peste 25 de străini, în principal columbieni.

Serviciile de securitate din Statele Unite verifică implicarea unor cetăţeni americani în asasinat.

Statele Unite şi Franţa au condamnat asasinarea preşedintelui din Haiti şi aşteaptă clarificări privind circumstanţele atacului. Autorităţile din Haiti au cerut asistenţă din partea SUA.

CITEŞTE ŞI: Surse CNN: Cursă pe viaţă şi pe moarte, după asasinarea preşedintelui din Haiti. Reconstituirea clipelor critice din noaptea crimei. HARTĂ

 

 

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici