Cine este autorul celui mai mare masacru din istoria Canadei. Bărbatul, care lucra ca dentist, a avut o „o ieşire violentă”. Ce povestesc vecinii despre el

  • Poliţiştii l-au identificat pe principalul suspect al împuşcăturilor în masă din nordul proviciei canadiene Noua Scoţie.
  • Gabriel Wortman avea 51 de ani şi lucra ca dentist.
  • Bărbatul a murit, în urma confruntării cu poliţiştii, după ce a fost urmărit de oamenii legii timp de 12 ore.
4948 afișări
Imaginea articolului Cine este autorul celui mai mare masacru din istoria Canadei. Bărbatul, care lucra ca dentist, a avut o „o ieşire violentă”. Ce povestesc vecinii despre el

Cine este atacatorul celui mai mare masacru din istoria Canadei. Bărbatul, care lucra ca dentist, a avut o „o ieşire violentă”. Ce povestesc vecinii despre el

Oamenii care locuiau lângă clinica dentară unde atacatorul lucra au fost uimiţi de vestea că acesta ar fi ucis cel puţin 16 oameni, iar ulterior a fost împuşcat mortal de poliţişti.

„Sunt foarte foarte şocată să descopăr că o persoană pe care o ştiu de atâta timp, un vecin bun, care sărea în ajutor, foarte generos, ar comite o asemenea tragedie”, spune Lilian MacCormack, vecină a bărbatului, potrivit Atlantic CTV News.

Wortman, deghizat în poliţist, a început să împuşte, sâmbătă seară, oamenii dintr-o casă, din zona rural a Portapique, potrivit poliţiei. Atacatorul locuia în zonă şi deţinea trei proprietăţi în oraş. Presa locală scrie că, pe lângă aceste proprietăţi, acesta mai avea încă trei case în Dartmouth, iar într-una era amenajată clinica unde lucra ca dentist, potrivit The Independent.

Inspectorul-şef Chris Leather a sugerat că atacurile au fost plănuite: „Faptul că individul avea o uniformă şi o maşină de poliţie demonstrează că nu a fost un act întâmplător”. De asemenea, poliţistul vorbeşte de o „ieşire violentă” a suspectului.

Bărbatul ar fi fost pasionat de maşini şi motociclete, el cumpărându-şi recent două maşini vechi de poliţie, pe care le ţinea parcate în curtea din spate a clinicii dentare.

În 2014, Wortman a apărut într-un reportaj televizat despre o supravieţuitoare a cancerului care şi-a pierdut toţi dinţii şi nu îşi permitea să-i refacă. Bărbatul s-a oferit atunci să o ajute gratuit pe femeie, prin clinica lui dentară.

În atac a fost ucisă o tânără ce lucra în Poliţia Regală Canadiană

Mai multe cadavre au fost descoperite într-o casă mică din oraşul Portapique, ce se află la circa 130 de kilometri de Halifax. Poliţia presupune că este vorba despre o primă scenă a crimelor.

Corpuri ale victimelor au fost descoperite şi în alte locuri. Poliţia canadiană presupune că atacatorul şi-ar fi ales prima victimă, iar ulterior a tras la întâmplare.

Printre victime se alfă şi Heidi Stevenson, în vârstă de 23 de ani, ce făcea parte din Poliţa Regală Canadiană.

Atacul este cel mai sângeros din istoria Canadei, numărul victimelor depăşind acatul din Montreal din 1989, când 14 oamenii au fost ucişi.

Foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici