Cine sunt cei doi români răniţi în ATENTATUL de la Londra/ UPDATE MAE: O persoană se află în stare gravă, cealaltă a fost externată

Doi români au fost răniţi în atentatul de la Londra, soldat cu cinci morţi, între care atacatorul şi un poliţist, şi cel puţin 40 de răniţi.

23136 afișări
Imaginea articolului Cine sunt cei doi români răniţi în ATENTATUL de la Londra/ UPDATE MAE: O persoană se află în stare gravă, cealaltă a fost externată

Cine sunt cei doi români răniţi în ATENTATUL de la Londra/ Anunţul oficialilor români

UPDATE 10:52 Ambasadorul României în Marea Britanie, despre cei doi români victime ale atacului de la Londra: Starea româncei rănite în atentat este critică, a fost mutată la alt spital

UPDATE 07:45 MAE: O persoană de cetăţenie română se află în stare gravă, iar cealaltă a fost externată

Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat despre situaţia celor doi români răniţi în atacul terorist produs miercuri după-amiază în Marea Britanie.

”Una dintre cele 2 persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma incidentului, a fost externată.”, se menţionează în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

”Precizăm faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ‪+44 20 76027328; ‪+44 20 76029833 ; ‪+44 20 76036694 ; ‪+44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, a continuat MAE.

MAE: Doi cetăţeni români, răniţi în atacul din centrul Londrei

Doi cetăţeni români au fost răniţi în atacul terorist produs miercuri după-amiază în apropierea Parlamentului Marii Britanii, anunţă Ministerul român al Afacerilor Externe.

"Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret şi condoleanţe pentru pierderea de vieţi omeneşti în urma atacului care a avut loc astăzi, 22 martie, la Londra. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic", se arată într-un comunicat al MAE remis agenţiei MEDIAFAX.

"În urma demersurilor de urgenţă întreprinse de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord pe lângă autorităţile locale, cu privire la identificarea cetăţeniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele: Din cele mai recente informaţii obţinute de la autorităţile locale, au fost identificate două persoane de cetăţenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale", precizează MAE.

Potrivit ambasadorului român la Londra, Dan Mihalache, este vorba de un cuplu de tineri turişti care se aflau pe podul Westminster, când atacatorul a intrat cu maşina în mulţime.

Femeia, care se află în stare critică, a fost practic aruncată de pe pod în Tamisa. Tânărul are o fractură la picior. Ce doi urmau să sărbătorească mâine ziua de naştere a unuia dintre ei, potrivit Gândul.

Premierul a discutat cu ambasadorul României în Marea Britanie despre românii răniţi în atentat

Sorin Grindeanu a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra şi este ţinut la curent în permanenţă, anunţă Guvernul României pe pagina de Facebook.

"Premierul României este informat permanent despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra. În această seară prim-ministrul a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie, care l-a informat în legătură cu demersurile făcute de ambasadă pentru sprijinirea românilor afectaţi. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul şi guvernul britanic şi condamnăm ferm orice act terorist", se arată pe pagina de Facebook a Guvernului României.

"Cinci persoane, inclusiv presupusul autor al atacului, au murit, iar alte aproximativ 40 au fost rănite", a declarat în cursul nopţii de miercuri spre joi Mark Rowley, ofiţer pentru combaterea terorismului în cadrul Scotland Yard.

Unele dintre persoanele rănite sunt în stare critică.

Autorul atacului, inspirat probabil din terorismul internaţional, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit cu maşina un grup de trecători, pe Podul Westminster din Londra, şi a înjunghiat mortal, la intrarea în curtea Parlamentului, un agent de poliţie, identificat drept Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani.

Potrivit unor surse, este foarte probabil ca atacatorul să se fi inspirat din atacuri comise de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Miercuri după-amiaza, un bărbat a lovit intenţionat cu maşina un grup de trecători, după care s-a lovit cu vehiculul de poarta metalică a Palatului Westminster. A coborât din maşină şi a înjunghiat un agent de poliţie, după care a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

Din cauza incidentului, sediul Parlamentului britanic a fost plasat în stare de alertă, sesiunea parlamentară fiind suspendată. Premierul Theresa May a fost evacuată din Parlament.

Circulaţia metroului în centrul capitalei Marii Britanii a fost oprită temporar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici