Circa 200 de elevi britanici, identificaţi drept potenţiali terorişti

Circa 200 de elevi britanici, unii dintre ei având numai 13 ani, au fost identificaţi drept potenţiali terorişti, în cadrul unei iniţiative a poliţiei de a localiza copiii "vulnerabili" la radicalizare islamică, informează The Independent, în pagina electronică de sâmbătă.

15 afișări
Imaginea articolului Circa 200 de elevi britanici, identificaţi drept potenţiali terorişti

Circa 200 de elevi britanici, identificaţi drept potenţiali terorişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Norman Bettison, ofiţerul cu cel mai înalt rang însărcinat cu prevenirea terorismului, a declarat că, în decurs de un an şi jumătate, poliţia a intervenit în cazurile a cel puţin 200 de copii care riscau să cadă sub influenţa extremismului.

Programul, desfăşurat de o asociaţie a ofiţerilor de poliţie şi finanţat de Ministerul de Interne, le cere profesorilor, părinţilor şi personalităţilor influente în comunităţile musulmane să identifice semnele care ar putea indica o atracţie a copiilor către vederi extremiste sau radicale.

Iniţiativa implică ofiţeri de poliţie care acţionează în apropierea comunităţilor musulmane şi îşi propune să identifice copii care riscă să adopte atitudini radicale sau care arată interes faţă de materiale extremiste. După identificarea copiilor, aceştia fac obiectul unui "program de intervenţie elaborat în funcţie de necesităţile individuale", care poate implica discuţii cu membrii familiei, cu asistenţi sociali sau cu imamii comunităţii respective.

Norman Bettison a subliniat însă că sistemul nu este îndreptat împotriva comunităţilor musulmane. "Scopul este de a construi o relaţie, bazată pe încredere, cu aceste comunităţi", a spus el, adăugând că numai cu ajutorul acestora pot fi identificaţi copii vulnerabili sau deja influenţaţi de mesaje extremiste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici