CNN: Procurorul special Robert Mueller vrea să audieze angajaţi ai Casei Albe, în ancheta privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană din 2016

Procurorul special Robert Mueller şi-a manifestat intenţia de a audia angajaţi ai Casei Albe care s-au aflat în aeronava prezidenţială Air Force One atunci când a fost creat comunicatul înşelător despre întâlnirea lui Donald Trump Jr. cu un avocat rus, potrivit unor surse citate de televiziunea CNN.

161 afișări
Imaginea articolului CNN: Procurorul special Robert Mueller vrea să audieze angajaţi ai Casei Albe, în ancheta privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană din 2016

CNN: Procurorul special Robert Mueller vrea să audieze angajaţi ai Casei Albe, în ancheta privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană din 2016

Trei surse familiare cu aceste demersuri au precizat, sub protecţia anonimatului, că Robert Mueller este interesat cum a fost întocmită declaraţia preşedintelui Donald Trump, dacă au fost omise informaţii în mod intenţionat şi cine a fost implicat în această acţiune.

Întrebările lui Mueller ar putea viza chestiunea intenţiei şi a posibilelor eforturi de a ascunde informaţii în timpul unei anchete privind obstrucţionarea justiţiei. Răspunsurile la întrebările procurorului special ar putea, de asemenea, să ofere detalii despre nivelul anxietăţii în jurul întrevederii lui Donald Trump Jr. din clădirea Trump Tower din New York şi procesul decizional care a urmat la nivelul Casei Albe.

Potrivit aceloraşi surse, Robert Mueller nu intenţionează deocamdată să-l audieze pe preşedintele Donald Trump. Casa Albă şi biroul lui Robert Mueller au refuzat să comenteze aceste informaţii.

La 11 iulie, Donald Trump Jr. a publicat email-uri prin care confirmă că a discutat, în campania electorală pentru prezidenţiale, cu o avocată rusă care susţinea că deţine informaţii compromiţătoare despre candidatul democrat Hillary Clinton, dar că Natalia Veselniţkaia nu i-a transmis nicio informaţie relevantă.

Întrevederea dintre Donald Trump Jr. şi Natalia Veselniţkaia a avut loc la 9 iunie 2016, în Turnul Trump din New York. Trump Jr. susţine că i-a chemat la întâlnire şi pe Jared Kushner, soţul surorii sale Ivanka Trump, şi pe Paul Manafort, care era atunci şeful campaniei prezidenţiale.

În luna august, Casa Albă a anunţat că preşedintele american Donald Trump a avut un rol în redactarea declaraţiei prin care fiul său cel mare a negat iniţial că întrevederea pe care a avut-o cu o avocată rusă a fost legată de campania prezidenţială din 2016.

Conform surselor Washington Post, la 8 iulie, când se întorcea la Washington după summitul G20 de la Hamburg, Donald Trump ar fi dictat o declaraţie în care Trump jr. afirma că a vorbit cu avocata rusă "în principal despre un program privind adopţia de copii ruşi".

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Procurorul special Robert Mueller, coordonează investigaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici