Coaliţia antiteroristă coordonată de SUA nu intenţionează să atace militanţii Stat Islamic aflaţi în zone controlate de regimul sirian

Deşi regimul de la Damasc nu a luat măsuri suficiente pentru a opri mişcările militanţilor reţelei extremiste Stat Islamic aflaţi pe teritoriul său, coaliţia antiteroristă coordonată de SUA nu intenţionează să bombardeze terorişti din aceste zone, a declarat un oficial din cadrul coaliţiei.

748 afișări
Imaginea articolului Coaliţia antiteroristă coordonată de SUA nu intenţionează să atace militanţii Stat Islamic aflaţi în zone controlate de regimul sirian

Coaliţia antiteroristă coordonată de SUA nu intenţionează să atace militanţii Stat Islamic aflaţi în zone controlate de regimul sirian

Generalul britanic Felix Gedney a declarat că lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic nu s-a încheiat şi au fost depistate mişcări ale unor grupuri de militanţi la vest de fluviul Eufrat, în zone controlate de regimul sirian, informează agenţia de ştiri Reuters.

"Par să se mişte cu impunitate pe teritoriul controlat de regim, arătând în mod clar că regimul fie nu vrea, fie nu poate să înfrângă Daesh (Stat Islamic) din interiorul frontierelor sale", a declarat generalul britanic, care este comandat adjunct pentru strategie în cadrul coaliţiei.

Oficialii americani au transmis în trecut că forţele guvernamentale siriene sunt prea puţine şi prea slabe pentru a lupta cu succes împotriva Stat Islamic.

Coaliţia "nu are nicio intenţie să opereze în zonele care actualmente sunt deţinute de regim", a adăugat Felix Gedney.

"Facem un apel la regimul sirian să elimine ISIS din acele zone care sunt în acest moment sub controlul lor", a completat oficialul.

Coaliţia estimează că în Irak şi Siria au rămas mai puţin de 1.000 de militanţi Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici